Antena Meniu Search
x

Adeverințe false cu rezultat ”negativ” la testul Covid, vândute cu 200 de lei bucata, în Maramureș

Doi bărbați din Maramureș care vindeau adeverințe false negative la Covid, pentru 200 de lei bucata, au fost reținuți de polițiști, iar pentru unul dintre ei s-a luat măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 12.02.2021, 21:38

Adeverințe false cu rezultat ”negativ” la testul Covid, vândute cu 200 de lei bucata, în Maramureș
Adeverințe false cu rezultat ”negativ” la testul Covid, vândute cu 200 de lei bucata, în Maramureș - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA via Hepta
  • Adeverințele false erau vândute contra sumei de aproximativ 200 de lei.
  • Două suspecți au fost reținuți în dosar, apoi unul dintre ei a primit controlul judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Adeverințele erau folosite de români care au călătorit în Uniunea Europeană.

Polițiștii din Baia Mare s-au sesizat din oficiu în ianuarie că mai multe persoane care călătoresc în Uniunea Europeană își fac rost de adeverințe false, care atestă că au făcut teste COVID (PCR), al căror rezultat este negativ.

O grupare punea la dispoziția cetățenilor care călătoresc în Uniunea Europeană adeverințe false de testare Covid, contra sumei de aproximativ 200 de lei.

De asemenea, într-un punct de trecere al frontierei, asupra persoanelor aflate într-un autoturism au fost descoperite astfel de adeverințe.

Imediat s-a dispus reținerea a celor doi suspecți, ulterior, fiind pusă în mișcare acțiunea penală față de aceștia. Față de unul dintre ei, s-a luat măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Polițiștii continuă activitățile informativ-operative și de cercetare, în scopul identificării tuturor persoanelor implicate și tragerii lor la răspundere penală.

Vineri, Croația a fost scoasă de pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, conform unei decizii luate vineri de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Lista țărilor pentru care se instituie carantina la intrarea în România fusese actualizată joi, iar Croația se afla printre ele.

Testul PCR negativ este obligatoriu la îmbarcare pentru cei care vin din zonele de pe listă. De asemenea, carantina a fost redusă la 10 zile.

Pentru persoanele care nu prezintă la intrarea în tară un document care să ateste rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, se instituie măsura carantinei la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 14 zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Adeverințe false cu rezultat ”negativ” la testul Covid, vândute cu 200 de lei bucata, în Maramureș