Antena Meniu Search
x

Video Adidaşii, vedeta unui târg din Bucureşti. Cât a costat cea mai scumpă pereche, o ediţie limitată din anul 2005

Pasionaţii de adidaşi şi-au dat întâlnire în acest weekend la Bucureşti. Peste 10.000 de vânzători şi cumpărători au trecut pragul unui eveniment dedicat pantofilor sport, ridicaţi chiar la rang de artă. Tranzacţionarea sneakerşilor face parte dintr-un fenomen global, care i-a cuprins şi pe tinerii din România. 

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 11.06.2023, 21:39

Vezi și

Tudor Voiculescu are 13 ani şi e pasionat de pantofii sport. Are peste 30 de perechi de adidaşi. 

Tudor Voiculescu, colecţionar adidaşi: Nu prea îi port pe majoritatea, port 2-3, alţii stau în cutie am şi perechi de copii pe unii i-am luat doar să mă uit la ei, că îmi place cum arată.

A venit la târgul organizat în Bucureşti pentru a vinde patru perechi din colecţie. Cu banii, îşi va lua alţii noi.

Tudor Voiculescu, colecţionar adidaşi: Nişte adidaşi mi i-a dat un prieten pe 500 de lei şi am zis să-i vând mai departe. Vreau să fac un profit pentru că adidaşii ăştia se învârt undeva la 1800 lei. 

Pe acelaşi subiect

Daniel Popişteanu, colecţionar: Cu cât sunt mai puţine perechi, lumea le poartă şi automat rămân din ce în ce mai puţine perechi şi le creşte valoarea.

Atracţia evenimentului au fost cei mai scumpi adidaşi

Atracţia evenimentului au fost cei mai scumpi adidaşi. 

''Vorbim de o ediţie limitată din anul 2005, s-au făcut la vremea respectivă mai puţin de 10.000 de bucăţi. Dacă atunci au costat 100 de euro, cumpărătorul i-a luat în urmă cu aproximativ 2 ani cu 300 de euro iar acum îi dă cu 4.000.''

Pasionat de pantofi sport, chef Florin Dumitrescu a venit la târg cu toată familia. 

Florin Dumitrescu: Am negociat, am avut un negociator foarte bun. Am salvat 300 de lei.

Cristina Dumitrescu: Fetiţele noastre sunt foarte nehotărâte, sunt pe fashion, pe trend, culorile alea, alea, mov cu verde cu roz. Doream să îi desenez cu personajul Nezuco mi s-a părut interesant. Eu mi-am luat ceva. Mi-au plăcut foarte mult pentru că erau pastel.

Vizitatori de toate vârstele au participat la eveniment

John Varbiu, organizator: O să vedeţi aici copii de 5-6-7 ani veniţi cu părinţii, până la oameni de 50-60 de ani care sunt colecţionari vechi şi care au sute de perechi în colecţie, unele dintre ele extraordinar de valoroase.

Pasionaţii au putut şi să-şi personalizeze încălţămintea. Iar unele perechi au fost transformate în opere de artă.

Graure, sneaker artist: Am luat boabe de cafea, le-am spart, le-am măcinat, le-am pisat, le-am amestecat cu un latex lichid şi le-am pus pe sneakerşi sub forma asta. Cealaltă pereche a ei a ajuns într-un muzeu din Paris.

Cei mai căutaţi adidaşi sunt cei care poartă şi numele unor designeri celebri, sportivi, cântăreţi sau cei care sunt confecţionaţi din materiale unicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Adidaşii, vedeta unui târg din Bucureşti. Cât a costat cea mai scumpă pereche, o ediţie limitată din anul 2005