Antena Meniu Search
x

Anchetatorii au descoperit ADN-ul criminalului fetiţei de 5 ani de la Baia Mare. Asasinul este în continuare liber!

Anchetatorii au reuşit să stabilească ADN-ul criminalului fetiţei de 5 ani de la Baia Mare. Experţii criminalişti din cadrul Poliţiei au comparat probele cu câteva zeci de mii de profiluri ADN aflate în sistem.

Anchetatorii au descoperit ADN-ul criminalului fetiţei de 5 ani de la Baia Mare
Anchetatorii au descoperit ADN-ul criminalului fetiţei de 5 ani de la Baia Mare - Observator

Anchetatorii au reuşit să stabilească ADN-ul criminalului fetiţei de 5 ani de la Baia Mare. Experţii criminalişti din cadrul Poliţiei au comparat probele cu câteva zeci de mii de profiluri ADN aflate în sistem.

Din nefericire, asasinul, aflat în continuare în libertate deşi au trecut aproape două săptămâni de la teribila crimă, nu este recidivist, iar profilul său ADN nu se află în baza de date a Poliţiei.

Criminaliştii au prelevat mai multe probe ADN ale criminalului atât de pe trupul fetiţei, cât şi de pe cărămida cu care acesta i-a zdrobit capul.

Deşi au 'identitatea' asasinului, poliţiştii nu au încă numele celui care a comis teribila crimă de la Baia Mare.

Pe acelaşi subiect

Încă de la începutul anchetei, procurorii şi poliţiştii care s-au ocupat de cazul micuţei Estera au prelevat probe ADN de la toate persoanele considerate suspecte, însă acestea nu s-au potrivit cu cele găsite la locul crimei.

"Avem ADN-ul autorului pe care l-am supus unor analize comparative cu cele existente atât în baza națională de date, cât și cu cele care există în baza de date a Uniunii Europene. La cele din afara spațiului european nu avem acces pentru că am fi căutat și acolo. A fost folosit un program informatic de recunoaștere comparativă care a rulat probele ADN a zeci de mii de persoane care, odată, au avut probleme cu legea. Până acum, criminalul nu a fost identificat. Clar, nu este vorba de un recidivist pentru că altfel proba ADN a acestuia s-ar fi aflat în bazele de date naționale și europene", au declarat surse judiciare pentru libertatea.ro.

Potrivit unor surse, anchetatorii au luat în calcul chiar şi deshumarea trupului micuţei violate şi ucise cu sânge rece pe 30 aprilie 2018, la marginea oraşului Baia Mare.

Deshumarea ar fi fost necesară pentru prelevarea unor noi probe ADN, însă informaţia nu a fost confirmată de cei care se ocupă de acest caz.

Între timp, misterul în cazul crimei de la Baia Mare se adânceşte şi mai mult, iar criminalul este în continuare în libertate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Anchetatorii au descoperit ADN-ul criminalului fetiţei de 5 ani de la Baia Mare. Asasinul este în continuare liber!