Antena Meniu Search
x

Video Adopția Sorinei, din nou în vizorul procurorilor. Copila a fost luată în 2019 cu forța din braţele asistentei maternale

Adopția Sorinei în America este din nou în vizorul procurorilor. Ancheta a fost redeschisă de Parchetul General. 

de Redactia Observator

la 01.03.2024, 20:25

Vezi și

Anchetatorii vor să afle dacă toţi cei implicaţi în preluarea fetiţei au respectat procedurile. În 2019, copila pe atunci în vârstă de 8 ani a fost luată cu forţa, târâtă pe jos şi smulsă din braţele asistentei maternale românce. Ancheta deschisă acum nu afectează procesul de adopţie.

Adopția Sorinei, din nou în vizorul procurorilor

ÎCCJ a decis să redeschidă urmărirea penală împotriva procuroarei Maria-Antoaneta Pițurcă de la Parchetul Curții de Apel Craiova. Este vorba despre procuroarea care a coordonat operațiunea prin care Sorina a fost încredințată părinților adoptivi. Fetița a fost luată din casa asistenților maternali, în ciuda opoziției acestora și a plecat alături cu noua sa familie în Statele Unite.

ÎCCJ a constatat că ordonanța Parchetului General, de infirmare a soluției de clasare din cauza procuroarei Maria-Antoaneta Pițurcă. Instanța a dispus „redeschiderea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de purtare abuzivă și ultraj judiciar”.

Maria-Antoaneta Pițurcă este șefa Secției de urmărire penală de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Sorina Lucan a fost luată de la asistenții maternali și încredințată soților Gabriel și Ramona Elena Săcărin din Statele Unite. Cazul a provocat multă emoție în spațiul public, dat fiind imaginile în care procuroarea încerca să o ia cu forța pe micuță care se opunea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Adopția Sorinei, din nou în vizorul procurorilor. Copila a fost luată în 2019 cu forța din braţele asistentei maternale