Antena Meniu Search
x

Video Afaceristul Călin Donca, reținut de DIICOT. Ar fi făcut evaziune fiscală de ordinul milioanelor de lei printr-o criptomonedă creată de el

Afaceristul Călin Donca a fost reţinut de DIICOT. Tânărul milionar este acuzat de evaziune fiscală şi grup infracţional organizat.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 19.09.2023, 14:45

Vezi și

Din primele informații, este vorba despre patru persoane reținute, printre care și afaceristul Călin Donca. Trei dintre cei reținuți, inclusiv Călin Donca, vor fi propuși în cursul zilei de azi pentru arestare preventivă, iar această propunere se judecă la Tribunalul Brașov.

Prejudicii de ordinul milioanelor de lei

Potrivit datelor rezultate din această anchetă, activitatea infracțională a început din 2021. Pe lângă Călin Donca, în săvârșirea acestor infracțiuni s-ar fi implicat și alte persoane care ar fi constituit un grup infracțional. Vorbim despre fapte precum evaziune fiscală, delapidare cu consecințe deosebit de grave, înșelciune cu consecințe deosebit de grave și manipulare a pieței de capital.

Călin Donca ar fi creat o criptomonedă și ar fi promis persoanelor dispuse să investească în această criptomonedă câștiguri chiar și de 100 de ori mai mari, în raport cu suma investită. Prejudiciile, așa cum sunt calculate la acest moment, sunt de ordinul milioanelor de lei pentru fapte de evaziune fiscală.

Spre exemplu, pentru faptele de evaziune fiscală vorbim de un prejudiciu de aproximativ 4 milioane de lei, pentru delapidarea cu consecințe extrem de grave un prejudiciu de 1,6 milioane de lei, iar pentru faptele de înșelăciune un prejudiciu de aproximatic 700.000 de dolari. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Afaceristul Călin Donca, reținut de DIICOT. Ar fi făcut evaziune fiscală de ordinul milioanelor de lei printr-o criptomonedă creată de el