Antena Meniu Search
x

Aglomerație în vămi, la intrarea în România. Se așteaptă două ore la Nădlac II, cozi foarte mari și în Giurgiu sau Vama Veche

În mai multe puncte de trecere a frontierei de pe graniţa de vest şi de pe cea de sud a României se înregistrează trafic intens, sâmbătă după amiază, la intrarea în ţară pe benzile dedicate mașinilor. La Nădlac II timpul de aşteptare ajunge la două ore, în timp ce la Vama Veche cei care intră în ţară cu autoturismul aşteaptă până la 80 de minute.

de Redactia Observator

la 31.07.2021, 18:33

Aglomerație la Vama Nădlac
Aglomerație în vămi, la intrarea în România. Se așteaptă două ore la Nădlac II, cozi foarte mari și în Giurgiu sau Vama Veche - Mediafax Foto / Raul Stef via Hepta

Conform informaţiilor furnizate pe portalul web al Poliţiei de Frontieră, sâmbătă după amiază la punctul de trecere Nădlac II timpul de aşteptare este de 120 de minute pentru intrarea în ţară. „Intrare: 8 artere; Ieşire: 6 artere; Trafic intens-număr foarte mare de călători şi mijloace de transport care se prezintă pentru verificările la frontieră pe sensul de intrare/ieşire în/din ţară”, anunţă Poliţia de Frontieră. 

Tot pe graniţa de vest, aglomeraţie la intrarea în ţară s-a format in la punctul de trecere a frontierei Petea, unde timpul de aşteptare pentru autoturisme este de o oră. Pe graniţa de sud se înregistrează aglomeraţie la punctul de trecere de la Vama Veche, unde autoturismele aşteaptă o oră şi 20 de minute pentru intrarea în ţară, dar şi la Calafat, unde la intrarea în ţară timpul de aşteptare este de 70 de minute, conform sursei citate.

La punctul de trecere a frontierei Giurgiu se intră în ţară pe 7 artere, iar timpul de aşteptare este de 50 de minute. Tot pe graniţa de sud, traficul este suspendat temporar în punctele de trecere de la Dobromir şi Lipniţa.

Românii nevaccinaţi se întorc din Grecia, de teama carantinei

Este ultima zi înainte ca măsura luată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă să intre în vigoare. Începând de mâine, nici măcar un test PCR negativ nu îi poate salva de la carantina de 14 zile pe cei nevaccinaţi, care se întorc din statele roşii, inclusiv din Grecia.

Autorităţile preconizează că mulţi români îşi vor scurta vacanţele făcute în Grecia şi se vor întoarce de astăzi în ţară, înainte de intrarea în vigoare a măsurii luate de CNSU.

Lista CNSU intră în vigoare de la 1 august 2021

Grecia va intra, din nou, în zona roșie, pentru România, după ce rata de infectare din această țară a depășit pragul de 3 la mia de locuitori. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat că lista țărilor cu risc epidemiologic a fost modificată, astfel că sunt noi condiții la revenirea în țară, începând de duminică, 1 august.

Potrivit reglementărilor în vigoare, turiştii nevaccinaţi care se întorc din această destinaţie preferată pentru vacanța de vară vor fi nevoiţi să facă şi teste PCR şi să stea şi în carantină. Singurii scutiţi de orice îngrijorare sunt cei vaccinaţi. Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 nu trebuie să stea în carantină dacă vin din statele aflate pe lista galbenă sau pe cea roşie. În schimb, cei nevaccinaţi care intră în România din ţările aflate pe lista galbenă stau în carantină 14 zile, dacă nu prezintă un test PCR negativ. Cei nevaccinaţi care vin din ţările incluse în zona roşie sunt nevoiţi să stea în carantină indiferent dacă prezintă sau nu un test PCR negativ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Aglomerație în vămi, la intrarea în România. Se așteaptă două ore la Nădlac II, cozi foarte mari și în Giurgiu sau Vama Veche