Antena Meniu Search
x

Video Aglomerație la Sinaia, în prima zi de schi a sezonului. Restricții pe pârtii din cauza pandemiei

Aglomerație la Sinaia, în prima zi de la deschiderea sezonului de schi. La nici două ore de la pornirea instalațiilor, la urcarea cu telescaunul s-a format deja o coadă de câțiva zeci de schiori.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 18.12.2020, 11:10

Aglomerație la Sinaia, în prima zi de schi a sezonului Vezi și

Tunurile de zăpadă artificială au fost puse în funcțiune de administratorii pârtiilor pentru a completa stratul de zăpadă existent, iar turiștii se pot bucura acum de un omăt fin, suficient pentru schi şi săniuș, ce măsoară aproximativ 70 de centimetri.

Cei care vor să meargă la schi în Sinaia trebuie să știe că funcționează atât traseul Cota 1000 - Cota 1400, cât și cel de la Cota 1400 - Cota 2000.

Restricții pe pârtiile de schi din România

Pandemia nu-i ține departe pe români de pârtiile de schi, în acest sezon. În urmă cu o săptămână, Raed Arafat a anunțat că pârtiile de schi rămân deschise în perioada sărbătorilor, dar vor exista restricții.

Dacă cabina are capacitatea de 20 de persoane, probabil că va fi stabilit că doar zece persoane pot fi transportate cu cabina. Teleschiurile, telescaunele - astea toate vor funcţiona mai departe în condiţii de normalitate. Restul reglementărilor se vor aplica, bineînţeles, la toate entităţile care sunt aflate inclusiv în staţiuni, respectiv restaurante şi alte zone unde pot avea loc activităţi comune ale persoanelor care sunt aflate în zonele respective”, a precizat secretarul de stat Raed Arafat.

Întrebat dacă pârtiile de schi sunt deschise pentru toată lumea sau doar pentru localnici, Raed Arafat a precizat: „Pârtiile sunt deschise, dar respectând toate regulile care se aplică în jurul lor”.

Acest articol a fost realizat cu informațiile transmise de reporterul Observator Claudiu Loghin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Aglomerație la Sinaia, în prima zi de schi a sezonului. Restricții pe pârtii din cauza pandemiei