Antena Meniu Search
x

Video Peisaj de vis la munte! Pârtiile au început să se deschidă, sunt așteptați turiștii

La munte, peisajul este la înălţime. Ninsorile abundente din ultimele zile au aşternut un strat gros de omăt la Cota 2.000, din Sinaia. Pârtiile vor fi deschise în câteva zile, dar schiorii pricepuţi au urcat deja să testeze zăpada neîncepută. Au avut tot muntele doar pentru ei.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 15.12.2020, 21:32

Vezi și
  • Pârtii deschise deja la Azuga, Rânca, Cavnic, Mărișel, Durău și Vatra Dornei

Drumul spre Cota 2000, din Sinaia, oferă o privelişte mirifică. A nins mult în ultimele zile, iar acum cerul este senin. Hara este câine de căutare pe munte şi de mică iubeşte sporturile extreme, dar şi să se joace cu bulgări. 

Nicolae Cojanu, șef Salvamont Sinaia: Am primit-o cadou de ziua mea, acum şapte ani. De la două luni jumătate am luat-o pe munte şi bineînţeles că am pus-o şi pe snowmobil. E un câine cu o personalitate puternică, este un câine lup. Mama ei a fost poliţistă la poliţia din Ploieşti.

Pârtiile de la Cota 2000 vor fi deschise oficial abia de vineri. 

Daniel Stinghe, şofer ratrack: Pregătim şi amenajăm pârtiile din domeniul schiabil Sinaia, mai precis Valea Soarelui. Avem un strat de zăpadă de circa 70-80 cm. 

Lungimea totală a pârtiilor care vor fi disponibile începând de vineri în Valea Soarelui şi Valea Dorului este de 13 kilometri. Asttfel de utilaje sunt folosite pentru uniformizarea stratului de zăpadă şi bătătorirea pârtiilor. Câţiva schiori au testat deja zăpada.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Patru instalaţii de transport pe cablu vor duce pe Valea Soarelui. Printre ele, un teleschi rapid cu o lungime de 523 de metri şi care poate duce 800 de persoane pe oră.

Vlad Oprea, primar Sinaia: În anii trecuţi se făcea coadă la telescaun, iar acum când trebuie să păstrăm distanţa regulamentară cred că se făcea şi mai mare înghesuială. Cred că teleschiul pe care îl deschidem va prelua o parte din schiori.

Cei care vor să schieze, trebuie să ştie că în acest moment, în Poiana Braşov nu sunt pârtii deschise. Sunt deschise însă cinci în Azuga şi Valea Prahovei. Şi în Gorj sunt condiţii perfecte de schi la Rânca. În Cluj puteţi schia la Mărişel, iar în Maramureş la Cavnic. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Peisaj de vis la munte! Pârtiile au început să se deschidă, sunt așteptați turiștii