Antena Meniu Search
x

Video Agricultura, la mila lui Dumnezeu. Culturile au fost distruse fie de secetă, fie de inundaţii, spre disperarea fermierilor: "Avem cele mai mari cheltuieli"

În timp ce agricultorii din vestul ţării au culturile distruse din cauza inundaţiilor, cei din nord-estul României se confruntă cu seceta. Lipsa precipitaţilor din ultima perioadă a băgat frica în fermieri, iar în lipsa unor sisteme de irigaţii agicultorii sunt în punctul în care toate culturile le sunt compromise. 

de Redactia Observator

la 15.06.2023, 08:01

Vezi și

Agricultura din nordul României rămâne la mila lui Dumnezeu. În timp ce în vestul ţării a plouat cu găleata, iar culturile oamenilor au fost distruse de inundaţii, fermierii din nordul ţării se confruntă cu seceta, ce le aduce pagube uriaşe. Agricultorii ar trebui să scoată din buzunar o sumă cuprinsă între cinci şi 7 mii de lei pentru fiecare hectar. 

Cristian Stoica, presedinte ACCPT Iaşi: Agricultura românească în 2023 cred că este pe o muchie de cuţit. Ne aflăm în anul în care avem cele mai mari cheltuieli. 

Este deja al doilea an consecutiv în care culturile fermierilor sunt afectate de arşiţă, însă Guvernul ridică din umeri.

Tiberiu Stan, vicepresedinte ACCPT Iasi: Ne-am trezit în situaţia faptului, în situaţia în care s-a făcut deodată preţul de trei ori mai mic. Aceşti bani puteam să îi primim, trebuia să îi primim din decembrie. Au avut avut la dispoziţie toate datele şi tot au amânat. Creditorii la fel, şi-au amânat periada în care trebuia să primească banii de la fermier.

Pe acelaşi subiect

Toate acestea au dus la creşterea semnificativă a importurilor de alimente din străinătate. Doar în ultimul an au fost aduse în ţară cantităţi uriaşe de cereale provenite din Ucraina.

Astfel, preţul cerealelor româneşti s-a prăbuşit

Reprezentant al asociaţiei: Dacă în primăvară, floarea soarelui de exemplu atingea patru mii de lei tona sau rapiţa, în toamnă au vândut cu o mie opt sute. Pur si simplu o bătaie de joc. În condiţiile în care preţurile au scăzut aproape două sute de euro la tonă.

Membrii Asociaţiei Grânarii cer acum Guvernului o soluţie urgentă pentru următorii zece ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Agricultura, la mila lui Dumnezeu. Culturile au fost distruse fie de secetă, fie de inundaţii, spre disperarea fermierilor: "Avem cele mai mari cheltuieli"