Antena Meniu Search
x

Video Ajutor pentru medicii din România. O nouă echipă din Danemarca va ajuta la îngrijirea pacienţilor de la Matei Balş

O nouă echipă de specialişti din Danemarca a sosit, aseară, în România, pentru a le da o mână de ajutor medicilor români în lupta cu pandemia. Vorbim de 10 specialişti, medici şi asistenţi care vor ajunge la spitalul Matei Balş, unde vor îngriji pacienţii infectaţi cu SARS COV 2.

de Redactia Observator

la 05.11.2021, 14:23

Vezi și

După ce săptămâna trecută a ajuns în ţara noastră prima echipă medicală sosită din Danemarca, azi-noapte, pe aeroportul Henri Coandă din Bucureşti au aterizat după miezul nopţii alţi zece specialişti danezi: patru medici şi şase asistenţi. Cadrele medicale au fost întâmpinate de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. 

Raed Arafat - şeful DSU: Echipa daneză urmează să fie schimbată odată la 10 zile, astăzi avem colegii care au sosit medici şi asistenţi din Danemarca care vor înlocui colegii care sunt şi care lucrează încă la Spitalul Matei Balş. 

Pe lângă medicii din Danemarca, România a primit ajutor şi din Polonia, medici şi asistenţi care lucrează atât la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş, cât şi la alte trei unităţi de primiri urgenţe. 

Claus Peter Munk, şeful protecţiei civile Danemarca:  Bineînţeles, ne-am fi dorit să nu ne aflăm aici. Dar situaţia fiind de aşa natură în România, normal ne bucurăm că putem să ajutăm. De asemenea, medicii sunt bucuroşi că îşi pot ajuta colegii din România în această situaţie grea, cu care ne confruntăm toţi. 

Nu este primul ajutor medical venit din partea danezilor. În octombrie, 15 ventilatoare şi 8 concentratoare de oxigen necesare pentru tratarea bolnavilor Covid au fost primite de ţara noastră prin Mecanismul European de Protecţie Civilă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Ajutor pentru medicii din România. O nouă echipă din Danemarca va ajuta la îngrijirea pacienţilor de la Matei Balş