Antena Meniu Search
x

Alertă de Covid-19 la Guvern. Premierul Orban s-a izolat în birou, deși testul a ieșit negativ

Alertă de coronavirus la vârful României. Premierul Orban e izolat în birou la Guvern şi s-a testat pentru COVID-19. E contact direct cu un moderator tv care e deja confirmat. La aceaşi emisiune au fost Nicuşor Dan şi Nelu Tătaru. Ambii s-au testat şi sunt în izolare până la aflarea rezultatului. Primele teste au iesit negative si pentru premier si pentru Nicusor Dan dar izolarea se mentine. Alerta s-a declansat si la Palatul Cotroceni pentru că premierul s-a intalnit si cu presedintele Klaus Iohannis. 

de Redactia Observator

la 05.10.2020, 19:28

Vezi și
  • Orban a intrat în contact cu un moderator de televiziune diagnosticat cu SARS-CoV-2
  • Premierul a avut întâlniri cu toţi miniştrii cabinetului său, în ultima săptămână
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observatorul orei 19

Săptămâna de lucru de la Guvern a început cu o alertă de coronavirus. Încă de la prima oră a dimineţii, premierul şi-a anulat vizita de lucru de la Ministerul Fondurilor Europene, a cerut să fie testat de urgenţă pentru COVID-19 şi s-a izolat în biroul său. Totul, după ce moderatorul unei emisiuni la care a fost invitat marţea trecută a fost confirmat cu coronavirus.

Robert Sighiartău, secretar general PNL: Domnul Orban a intrat preventiv în această izolare pentru că nu îndeplineşte condiţiile de contact direct.

În numai şase ore, a venit şi rezultatul testului COVID: negativ. Premierul rămâne totuşi în carantină până până joi, când va face un nou test, la 10 zile de posibila infectare.

Şi primarul ales al Capitalei a fost invitat în aceaşi emisiune, la o zi după Ludovic Orban.

Nicuşor Dan, primarul ales al Capitalei: Aseară am aflat informaţia şi în cursul zilei de astăzi o să mă testez.

Reporter: De ce nu v-aţi izolat ca premierul Ludovic Orban?

Nicuşor Dan, primarul ales al Capitalei: Conform definiţiei de caz, nu sunt contact direct, nu am această obligaţie legală.

La scurt timp de la această declaraţie, Nicuşor Dan anunţa pe Facebook că s-a răzgândit şi a intrat în izolare până află rezultatul testului.

Şi ministrul Sănătăţii a fost în platoul aceleiaşi emisiuni, joi. Nelu Tătaru a aflat vestea la sediul PNL. Nu a mai participat la şedinţa liberalilor, a plecat şi a intrat direct în autoizolare, în biroul său de la minister.

Cei trei oficiali au susţinut din start că nu sunt contacţi direcţi, dar şi-au luat măsuri de siguranţă pentru a-i proteja pe cei din jur. Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, contacţii direcţi sunt şi cei care au avut contact faţă în faţă sau au stat în aceaşi încăpere cu un caz de Covid-19 la o distanţă mai mică de doi metri, cel puţin 15 minute.

De la Ludovic Orban, la președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen

În toate aceste zile premierul, primarul ales al Capitalei şi ministrul Sănătăţii au avut întâlniri şi vizite de lucru. Premierul a avut o şedinţă inclusiv cu preşedintele Klaus Iohannis. Emoţii pentru şeful statului sunt şi din partea Ursulei von der Leyen. Preşedintele Comisiei Europene este în autoizolare după ce a intrat în contact cu un caz de Covid-19. Klaus Iohannis şi Ursula von der Leyen s-au întâlnit joia şi vinerea trecută la summitul Consiliului European.

De asemenea, în aceste 6 zile, Ludovic Orban a avut întâlniri cu toţi miniştrii Cabinetului său şi cu membri şi parlamentari PNL. Cu toţii au purtat mască.

Raluca Turcan, vicepremier: Domnul prim-ministru Ludovic Orban s-a testat voluntar şi aşteaptă rezultatul testului, lucrul acesta îl voi face şi eu.

Marcel Boloş, ministrul Fondurilor Europene: Mă voi testa pentru că este importantă sănătatea colegilor mei.

Monica Anisie, ministrul Educaţiei: Dacă e necesar voi face acest lucru, m-am mai testat și până acum

Premierul şi miniştrii săi sunt pentru a doua oară în această situaţie. Ei au mai fost în izolare în luna martie, după ce au intrat în contact cu senatorul Vergil Chiţac. Tot atunci a fost diagnosticat cu Covid şi liberalul Adrian David, pe atunci lider PNL Hunedoara. Astăzi, şase luni mai târziu, David a anunţat că a fost reinfectat. Este cel de-al cincilea caz de reinfectare din judeţul Deva.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Evenimente » Alertă de Covid-19 la Guvern. Premierul Orban s-a izolat în birou, deși testul a ieșit negativ