Antena Meniu Search
x

Alertă de inundații pe Prut. Râul a depășit cota de atenție cu aproape jumătate de metru și crește periculos

Hidrologii au actualizat prognoza și au anunțat că, în continuare, există risc de inundații pe râul Prut și au transformat codul portocaliu în galben, care este valabil până mâine, la ora 10:00. Fenomenele prognozate sunt „creșteri de debite și niveluri ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte, cu menținerea nivelurilor peste cotele de apărare”.

de Redactia Observator

la 20.06.2023, 12:54

Alertă de inundații pe Prut. Râul a depășit cota de atenție cu aproape jumătate de metru, iar tendința este de creștere - Observator / Imagine ilustrativă

Râul Prut a atins cota de atenţie la Oroftiana şi Rădăuţi Prut, a informat, marţi dimineaţă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani.

Prutul a depășit cu aproape jumătate de metru cota de atenție

Potrivit datelor furnizate de Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoşani, la ora 9.00 la intrarea în ţară, Prutul măsura 405 centimetri, cu 35 de centimetri peste cota de atenţie, iar tendinţa este de scădere. În acelaşi timp, la Rădăuţi Prut cotele apelor au ajuns la 337 de centimetri, cu 47 de centimetri peste cota de atenţie, iar tendinţa este de creştere.

"La acest nivel, gospodăriile şi casele din zonă nu sunt în pericol de a fi inundate. Apa a acoperit doar zonele joase din lunca Prutului", au transmis oficialii ISU Botoşani.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În acest context, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Alertă de inundații pe Prut. Râul a depășit cota de atenție cu aproape jumătate de metru și crește periculos