Antena Meniu Search
x

Video Alertă din cauza viperelor. Salvamontiştii din Argeş avertizează că numărul şerpilor este mai mare decât în alţi ani

Avertisment al salvamontiştilor din Argeş. Mai multe vipere au fost observate la altitudini joase şi le atrag atenţia turiştilor să nu plece în drumeţii fără bocanci şi pantaloni lungi. A venit primăvara şi, pentru vipere, a început sezonul de împerechere.

de Redactia Observator

la 10.05.2021, 09:01

Vezi și

Salvamontiştii experimentaţi spun că numărul şerpilor văzuţi până acum este mai mare decât în alţi ani. De asemenea, viperele au fost observate şi în locuri în care, până acum, nu apăruseră.

Drumeţilor le este recomandat să fie atenţi unde păşesc, deoarece, datorită coloritului, viperele sunt greu de reperat în frunziş. 

Vipera berus şi cea cu corn, protejate de lege

Specialiştii recomandă în cazul în care o persoană este muşcată de un şarpe să îşi păstreze calmul şi să se prezinte de urgenţă la spital.

Pe acelaşi subiect

Semnele muşcăturii de viperă sunt: durerea acută, umflarea zonei afectate, semiconştienţa, senzaţie de greaţă, vomă, dar si tulburări de vedere.

Acum viperele sunt în perioada de împerechere, aşa că posibilitatea de a le întâlni pe cărările montane este foarte mare.

Atât vipera berus cât şi cea cu corn sunt specii protejate de lege, iar specialiştii spun că sunt folositoare pentru că se hrănesc cu răzătoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Alertă din cauza viperelor. Salvamontiştii din Argeş avertizează că numărul şerpilor este mai mare decât în alţi ani