Antena Meniu Search
x

Foto Şarpe veninos rar, găsit de un cuplu într-o pungă de salată de la supermarket, în Australia

Doi tineri din Sydney s-au ales cu o sperietură zdravănă în timp ce se aflau la cumpărături, într-un supermarket. După ce unul din ei a pus mâna pe o pungă preambalată de salată a descoperit un pui de şarpe veninos, rar, în interiorul ei.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 14.04.2021, 19:21

Şarpe în salată
Şarpe veninos rar, găsit de un cuplu într-o pungă de salată de la supermarket, în Australia - Alexander White
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Șarpele din specia Hoplocephalus bitorquatus fusese băgat într-o pungă de salată verde pe care Alexander White și partenera sa, Amelie Neate, o achiziţionaseră luni de la un supermarket din Sydney.

„Se mișca și își scotea limba”, a spus Alexander. „De fapt, datorită limbii mi-am dat seama că nnu este un vierme uriaş. Aș fi fost mai confortabil dacă era un vierme, ca să fiu sincer”

Reptila avea aproximativ 20 cm lungime și părea că dormea liniștită în punga de salată depozitată în frigiderul alimentar al supermarketului până când White a ridicat-o, a ţinut-o în mână până la casa de marcat şi apoi a băgat-o în ghiozdan timp de 10 minute de mers cu bicicleta spre casă, potrivit The Guardian.

Șarpele şi-a făcut simţită prezenţa în timp ce cuplul despacheta cumpărăturile acasă. S-au îndepărtat imediat de pungă, complet terifiaţi, apoi au sunat la Wires, organizaţia care se ocupă cu salvarea animalelor sălbatice din judeţ. Aşa au aflat că şarpele era un pui din specia celor mai veninoşi şi agresivi peşti din Australia.

După ce au trimis mai multe fotografii cu şarpele, un expert l-a identificat ca fiind un peşte cu cap pal, o especie despre care acesta le-a spus tinerilor că are „un rol semnificativ din punct de vedere medical”.

„Am crezut că asta înseamnă că are proprietăți medicinale”, a spus tânărul. „Se pare că înseamnă că, dacă ești mușcat, trebuie să mergi la spital destul de repede.”

„Ei mușcă în mod repetat când sunt provocați”, a adăugat Amelie Neate.

De asemenea, au verificat restul produselor alimentare pentru a vedea dacă nu cumva se aflau şi alţi şerpi, după ce şi-au dat seama că punga de salată era deschisă la un capăt: „Am avut un moment în care m-am gândit, dacă șarpele a apărut din altceva, nu din pungă? Am cam foșnit prin tot ceea ce cumpărasem, încercând să găsesc alţi șerpi. Dar părea destul de comod în salată și, după ce s-a uitat în jur, s-a întors în salată, s-a ascuns şi a adormit”

Un specialist a sosit la 22:30 pentru a recupera reptila, depozitând-o într-un container încălzit, urmând să descopere originea de unde aceasta provine. Salata a rămas la cei doi tineri, Alexander nu s-a sfiit să o mănânce a doua zi.

„Am mâncat salata verde”, a spus el. „ Am spălat-o bine. Au fost câteva lucruri care păreau a fi excremente de şarpe, dar am spălat-o bine şi am mâncat-o astăzi, la prânz”

Şarpele va fi eliberat în sălbăticie

Potrivit Muzeului Australian, șerpii cu cap pal sunt o „specie timidă, dar nervoasă, ușor de agitat dacă sunt încolțiți”. Nu au fost înregistrate decese, dar muzeul afirmă că „o muşcătură poate produce unele simptome neplăcute, inclusiv dureri de cap severe, vedere încețoșată, dureri localizate și sângerări anormale”.

Un purtător de cuvânt al supermarketului a declarat că șarpele va fi eliberat în sălbăticie, dar şi că va lua legătura cu furnizorul de produse pentru a „investiga cum s-ar fi putut întâmpla acest incident”.

„Am discutat cu clientul și echipa de la Wires pentru a identifica habitatul natural al șarpelui, care cu siguranță nu este un magazin”, a spus acesta. „Mulțumim Wires pentru sprijinul acordat în acest sens.”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Şarpe veninos rar, găsit de un cuplu într-o pungă de salată de la supermarket, în Australia