Antena Meniu Search
x

Video Alertă la munte în 5 judeţe. Drumarii au pregătit peste 60 de utilaje pentru îndepărtarea zăpezii sau gheţii de pe şosele

Viscolul şi ninsorile de la munte îi pun pe drumari în alertă. La Braşov au fost pregătite primele utilaje şi materialele care vor fi împrăştiate pe şosea. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 12.11.2023, 08:41

Vezi și

Sunt nu mai puţin de 5 judeţe pe raza de competenţă teritorială a direcţiei regionale de drumuri şi poduri Braşov, Braşov, Sibiu, Mureş. Covasna şi Harghita. În aceste judeţe sunt nu mai puţin de 60 de utilaje în bază, pregătite să intervină pentru îndepărtarea zăpezii sau gheţii de pe stratul carosabil şi pentru răspândirea de material antiderapant.

Cele 60 de utilaje au la dispoziţie nu mai puţin de 13.000 de tone de material antiderapant şi aproximativ 360 de clorură de calciu. Drumarii decid în funcţie de conformaţia stratului periculos de pe asfalt ce tip de soluţie pentru sporirea aderenţei pneurilor folosesc, în funcţie de condiţia meteo.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Alertă la munte în 5 judeţe. Drumarii au pregătit peste 60 de utilaje pentru îndepărtarea zăpezii sau gheţii de pe şosele