Alertă MAE pentru români: Ninsori abundente și viscol puternic astăzi și mâine, în Bulgaria

De Veronica Micu.
Publicat: 26.01.2021, 10:20.
Actualizat: 26.01.2021, 10:41

Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare de călătorie pentru Bugaria, care va fi afectată, astăzi și mâine, de ninsori abundente.

Alertă MAE pentru români: Ninsori abundente și viscol puternic astăzi și mâine, în Bulgaria

Profimedia / imaginie ilustrativă

O porțiune însemnată a teritoriului Bulgariei va fi afectată de ninsori abundente, în perioada 26-27 ianuarie 2021, anunță MAE, care a emis o avertizare de călătorie în țara vecină.

Cod galben de ninsori în Bulgaria

În Bulgaria au fost emise următoarele coduri de atenționare meteorologică:

- cod galben pentru căderi de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare, pentru regiunile Blagoevgrad, Pazardjik, Plovdiv, Smolian, Stara Zagora, Kârdjali, Haskovo, Yambol, Sliven, Burgas, Șumen, Varna și Dobrici.

Precipitațiile vor înregistra cantități de până la 25-30 mm, iar condițiile meteorologice vor fi prielnice apariției troienelor de zăpadă.

- cod galben pentru căderi de precipitații sub formă de ninsoare, în următoarele regiuni: Kiustendil, Pernik, Sofia-regiune, Sofia, Loveci, Gabrovo, Pleven, Vrața, Montana, Vidin, Veliko Târnovo, Ruse, Târgoviște, Razgrad și Silistra, iar condițiile meteorologice vor fi prielnice apariției troienelor de zăpadă.

Atenționare pentru șoferii români

Autoritățile bulgare recomandă consultarea prognozelor meteo, adoptarea unei conduite preventive în trafic, adaptarea vitezei de deplasare la condițiile meteo și echiparea autovehiculelor pentru circulație pe drumurile publice în condiții de iarnă, respectarea cu strictețe a semnalizării rutiere temporare și a indicațiilor/semnalelor organelor de control aflate la fața locului.

Pe perioada instituirii codurilor de atenționare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulației rutiere din cauza formării troienelor de zăpadă sau a vizibilității reduse în condiții de viscol.

Citește și:

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.