Meniu LIVE
Search
x

Alertă prin sistemul european RAPEX: Capacitatea totală de filtrare a măștii este insuficientă

Alerte emise prin sistemul european RAPEX avertizează că purtatea măștii de protecție trebuie combinată cu măsuri suplimentare, în condițiile în care capacitatea totală de filtrare este insuficientă, iar masca nu se adaptează corespunzător la față.

De Veronica Micu la 06.11.2020, 09:47
  • O cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască.
  • Capacitatea totală de filtrare a măștii este insuficientă.

O alertă emisă de Luxemburg arată că masca este prezentată ca oferind o funcție de protecție ridicată („capacitate de filtrare ridicată”, „ajută la filtrarea a până la 90% din bacterii”, „ideal pentru utilizarea asistenței medicale la domiciliu”).

Cu toate acestea, aceste afirmații nu sunt susținute de dovezi.

În absența unei dovezi a eficienței acestor măști, acest lucru ar putea crea un sentiment de siguranță fals față de purtător și, prin urmare, nu ar putea proteja în mod corespunzător dacă nu sunt combinate cu măsuri suplimentare.

Capacitatea totală de filtrare a măștii este insuficientă (valoare medie măsurată ≤ 72,90 %), iar masca nu se adaptează corespunzător la față.

În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare, arată o alertă emisă de autoritățile belgiene.

Sistemul RAPEX reprezintă un sistem de schimb rapid de informatii privind produsele periculoase între Comisia Europeana și statele membre ale Uniunii Europene

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Alertă prin sistemul european RAPEX: Capacitatea totală de filtrare a măștii este insuficientă