Antena Meniu Search
x

Alertă radioactivă în Suceava, la graniţa cu Ucraina! Autorităţile au descoperit un porc misterţ contaminat cu Cesiu 137 şi Cesiu 134: "E de la Cernobîl!"

Un mistreţ radioactiv a fost identificat de Direcţia Sanitar Veterinară Suceava, la zece kilometri de graniţa cu Ucraina.

Un mistreţ radioactiv a fost identificat de Direcţia Sanitar Veterinară Suceava, la zece kilometri de graniţa cu Ucraina.

Animalul, un mascul adult, de aproximativ 3 ani, era contaminat cu izotopii Cesiu 137 şi Cesiu 134, despre care se presupune că ar proveni de la dezastrul nuclear de la Cernobîl.

„Pe raza direcţiei silvice Suceava s-a identificat un porc mistreţ care a fost dus la analize, unde s-a identificat o depăşire a nivelului de contaminare radioactivă. Este o noutate pentru noi. Fondul de vânătoare unde a fost identificat acest porc mistreţ se află la 10 km de graniţa cu Ucraina. Este vorba de un fond de vânătoare 17 Botuş, gestionat de ocolul silvic Breaza din judeţul Suceava. Acest lucru ne alarmează foarte tare (...) E de la Cernobîl”, a spus Ciprian Pahonţu, preşedintele Romsilva, conform monitorulsv.ro.

Specialişti din cadrul ANSVSA Bucureşti şi Direcţia Silvica Suceava recoltează probe de pe suprafaţa solului, din apa şi din aer pentru a identifica sursa de radiaţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Alertă radioactivă în Suceava, la graniţa cu Ucraina! Autorităţile au descoperit un porc misterţ contaminat cu Cesiu 137 şi Cesiu 134: "E de la Cernobîl!"