Antena Meniu Search
x

Alexia, tânăra cu braţele replantate, şi-a trecut "îngerul" pe certificatul de "renaştere": "Draga mea copilă, esti simbolul triumfului vieţii"

Alexia, adolescenta care a suferit o operaţie complexă de replantare a braţelor în urma unui teribil accident, a făcut un gest emoţionant pentru medicul care i-a oferit o nouă şansă în viaţă.

de Redactia Observator

la 11.04.2023, 15:32

Alexia, tânăra cu braţele replantate, şi-a trecut "îngerul" pe certificatul de "renaştere": "Draga mea copilă, esti simbolul triumfului vieţii"
- Facebook / Dr. Sidonia Susanu

Tânăra în vârstă de 15 ani a scos un certificat de "renaştere" şi a trecut-o pe medicul Sidonia Susanu drept părintele său. "Mulțumesc frumos, Alexia, pentru surpriza extraordinară și bucuria cu care mi-ai umplut sufletul! Este o mare onoare pe care ne-ai oferit-o, alegându-ne să fim 'părinții renașterii tale'! Tu, dragă mea copila, ești simbolul triumfului vieții și a binelui! La început de Săptămâna a patimilor, în așteptarea Învierii Domnului, va urez tuturor, dragi prieteni, că binele să biruiască întotdeauna în viață voastră", a fost mesajul medicului Sidonia Susanu, cea care a coordonat intervenţia chirurgicală extrem de complexă şi de riscantă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Eric, fratele, unul dintre "îngerii" Alexiei

Pe acelaşi subiect

În vârstă de doar 15 ani, Alexia şi-a pierdut ambele braţe într-un teribil accident în Paşcani. Tânăra, care făcea parte din ansamblu folcloric, se deplasa alături de colegii ei spre un spectacol când autocarul în care se aflau s-a răsturnat la intrarea în Paşcani.

În urma accidentului, Alexia a avut ambele braţe amputate. Eric, fratele ei cu un an mai mare, a fost primul ei "înger". A găsit braţele surorii lui şi le-a predat imediat medicilor sosiţi la faţa locului. De aici, Alexia a intrat în grija medicului Sidonia Susanu de la Spitalul de Copii din Iaşi. După o operaţie maraton, medicul Susanu, alături de o întreagă echipă de specialişti, a reuşit imposibilul: i-a replantat fetei ambele braţe, deşi procedurile medicale recomandă ca în caz de dublă amputare să fie reataşat un singur membru din pricina complicaţiilor ulterioare ce ar putea surveni.

Alexia a fost externată la finalul anului trecut şi a făcut Revelionul acasă, alături de familie şi prieteni. Va trebui însă să facă două şedinţe de kinetoterapie pe zi, iar peste un an fata îşi va folosi braţele ca înainte de accident, spun medicii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Alexia, tânăra cu braţele replantate, şi-a trecut "îngerul" pe certificatul de "renaştere": "Draga mea copilă, esti simbolul triumfului vieţii"