Antena Meniu Search
x

"Bine ai revenit în banca ta, fată dragă". Moment emoţionant pentru Alexia: s-a întors la şcoală pentru prima dată după teribilul accident

Alexia, adolescenta care a fost la un pas să-şi piardă ambele braţe în teribilul accident din Paşcani, a revenit pentru prima dată la şcoală. Tânăra a fost să-şi viziteze colegii, iar momentul a fost unul cu adevărat emoţionant.

de Redactia Observator

la 02.02.2023, 17:28

"Bine ai revenit în banca ta, fată dragă". Moment emoţionant pentru Alexia: s-a întors la şcoală pentru prima dată după teribilul accident

"Dovadă că minunile există.... E dimineață. E cam răcoare. Dar e o nouă zi...E  AZI. Alături de cei mai faini puștani din Laurian, îmbratișând-o pe ALEXIA.... Bine ai revenit în banca ta, fată dragă!!!", a fost mesajul postat de unul dintre colegii Alexiei.

Eric, fratele, unul dintre "îngerii" Alexiei

În vârstă de doar 15 ani, Alexia şi-a pierdut ambele braţe într-un teribil accident în Paşcani. Tânăra, care făcea parte din ansamblu folcloric, se deplasa alături de colegii ei spre un spectacol când autocarul în care se aflau s-a răsturnat la intrarea în Paşcani.

În urma accidentului, Alexia a avut ambele braţe amputate. Eric, fratele ei cu un an mai mare, a fost primul ei "înger". A găsit braţele surorii lui şi le-a predat imediat medicilor sosiţi la faţa locului. De aici, Alexia a intrat în grija medicului Sidonia Susanu de la Spitalul de Copii din Iaşi. După o operaţie maraton, medicul Susanu, alături de o întreagă echipă de specialişti, a reuşit imposibilul: i-a replantat fetei ambele braţe, deşi procedurile medicale recomandă ca în caz de dublă amputare să fie reataşat un singur membru din pricina complicaţiilor ulterioare ce ar putea surveni.

Alexia a fost externată la finalul anului trecut şi a făcut Revelionul acasă, alături de familie şi prieteni. Va trebui însă să facă două şedinţe de kinetoterapie pe zi, iar peste un an fata îşi va folosi braţele ca înainte de accident, spun medicii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » "Bine ai revenit în banca ta, fată dragă". Moment emoţionant pentru Alexia: s-a întors la şcoală pentru prima dată după teribilul accident