Antena Meniu Search
x

Video Alexia, fata cu mâinile replantate la Iaşi, va fi externată. Dacă fratele ei nu i-ar fi luat braţul de pe jos, copila ar fi rămas mutilată pe viață: "E îngerul ei"

Alexia, adolescenta de 15 ani căreia i s-au replantat mâinile amputate, va fi externată mâine, după doar două săptămâni în spital. Ieri s-a plimbat pentru prima dată pe holurile spitalului din Iaşi, însoţită de medicul care i-a dat a doua şansă la viaţă. Părinţilor încă nu le vine să creadă că ce a fost mai greu a trecut, iar fratele Alexiei i-a compus o melodie şi o aşteaptă, emoţionat, acasă. 

de Redactia Observator

la 30.12.2022, 19:36

Vezi și

"A fost emoţionant şi am izbucnit în plâns atunci când fetiţa a făcut primii paşi. Ea va redeveni acea fetiţă care a fost tot timpul", spune Valentina Tudose, mama Alexiei. După doar două săptămâni în spital, fata e pe drumul cel bun: va fi externată. Astfel începe un nou an lângă cei dragi şi o nouă viaţă.  

Alexia, fata cu mâinile amputate și replantate, va fi externată

"Avem o veste extraordinară. Alexia a avut azi ultima operaţie, iar mâine va fi externată din spitalul nostru. Doar degetele mâinii drepte le poate mişca, în flexie. Dar cu siguranţă acest copil va recupera şi celelalte funcţii motore la mâna dreaptă şi mâna stângă", crede Sidonia Susanu, medic. "Am început sărbătorile cu o dramă, o dramă foarte mare şi se pare că încheiam anul cu cea mai mare bucurie posibilă. Este incredibil, noi nu ne aşteptam să plecăm atât de repede acasă", povesteşte Valentina Tudose, mama Alexiei.

Ieri, Alexia s-a plimbat prin spital, spijinită de îngerii ei păzitori care au stat 20 de ore într-o operaţie maraton pentru a-i salva braţele amputate. "Am fost foarte emoţionat, chiar am plâns de bucurie pot spune. Aseară am văzut că e foarte puternică şi a dat tot ce e mai bun", mărturiseşte Eric Tudose, fratele Alexiei.

Pe acelaşi subiect

Prima verigă din lanţul minunilor

"A fost o minune de Crăciun, minune care s-a înfăptuit cu ajutorul şi doar cu ajutorul medicilor", adaugă Valentina Tudose, mama Alexiei. Lanţul minunilor a pornit de la Eric, fratele cu doar un an mai mare care a dat dovadă de o putere incredibilă, imediat după nenorocire.

"Am văzut că se mişcă puţin, am ridicat-o rapid şi am văzut că nu are un braţ. Am ţipat. Am luat braţul, am luat-o şi pe ea şi am ieşit din autobuz. Nici acum nu stiu cum am reuşit", îşi aminteşte Eric Tudose, fratele Alexiei. "Vă daţi seama, un copil la ora 12 noaptea, pe un câmp, să cauţi mâna surorii tale. Un copil de 16 ani ... Am rămas şocat. Câtă maturitate la un copil atât de mic", spune Florin Tudose, tatăl Alexiei. 

"Eric a încercat să mă ţină în permanenţă calmă la telefon, deşi săracul atunci când am ajuns la Paşcani a izbucnit în plâns. Eric este îngerul surorii lui", mai spune Valentina Tudose, mama Alexiei.

Fratele fetei rănite în accidentul din Paşcani i-a pregătit Alexiei o surpriză

De două zile, Eric lucrează neîncetat la o surprinză pentru sora sa: o melodie. "I-am arătat aseară şi era foarte bucuroasă. Mi-a spus că de-abia aşteaptă să îl vadă finalizat", povesteşte Eric Tudose, fratele Alexiei.

Lanţul binelui format în jurul Alexiei a adunat şi sute de oameni care au donat sânge pentru a-i salva viaţa. "Prin mâna medicilor lucrează Dumnezeu", spunea pe 19 decembrie Dan Sănduleac, preot. "Toţi sunt eroi", crede Florin Tudose, tatăl Alexiei.

În noaptea de 16 spre 17 decembrie, autocarul în care se aflau Alexia şi colegii ei dintr-un ansamblu folcloric s-a răsturnat la intrare în Paşcani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Alexia, fata cu mâinile replantate la Iaşi, va fi externată. Dacă fratele ei nu i-ar fi luat braţul de pe jos, copila ar fi rămas mutilată pe viață: "E îngerul ei"