Antena Meniu Search
x

Video Aliment contaminat cu virusul periculos care provoacă "boala mâinilor murdare", retras de la raft. Ce trebuie să facă cei care l-au cumpărat

Este alertă alimentară în toată ţară. În două mari lanţuri de magazine au fost descoperite alimente periculoase: spanac contaminat cu virusul hepatitei A şi morcovi cu pesticide. Inspectorii sanitari au retras marfa de la raft, dar le recomandă oamenilor care au astfel de produse în frigider să le distrugă sau să le returneze. 

de Redactia Observator

la 04.11.2022, 12:45

Vezi și

Sute de pungi cu spanac românesc, de 500 de grame, au fost retrase de pe rafturile magazinelor Profi din 10 judeţe. Inspectorii sanitari au descoperit că produsul este contaminat cu virusul hepatitei A, denumit şi "boala mâinilor murdare".  

Ion Oleleu, vicepreşedinte ANSVSA: Avem de-a face cu o cantitate de 402 bucăţi de ambalaje. În momentul de faţă ancheta este în curs de derulare. Este foarte important să identificăm cauza acestei neconformităţi care a făcut obiectul retragerii produsului. 

Medicii spun că produsul contaminat poate fi extrem de periculos dacă este consumat crud sau nu este bine gătit. 

Cristina Cornoiu, medic specialist: Alimentele se pot contamina cu virusul hepatitei A în orice moment. Vorbim aici chiar de alimentele îngheţate sau alimentele slab preparate termic şi se pot contamina chiar din momentul creşterii. Este un virus foarte agresiv care afectează foarte multe persoane. 

Pe acelaşi subiect

Într un alt lanţ de magazine, Metro, inspectorii au găsit baby morcovi româneşti, vânduţi în pungi de 200 de grame, care aveau pesticide peste limita admisă. Produsele erau comercializate în magazine din Bucureşti, Braşov, Constanţa şi Timişoara. 

Ce trebuie să facă cei care au cumpărat produsele

Toţi cei care au cumpărat spanac şi baby morcovi din cele două lanţuri de magazine sunt sfătuiţi să arunce produsele sau să le returneze şi vor fi primi banii înapoi. Anul trecut, peste 700 de tone de fructe şi legume contaminate cu pesticide au fost retrase de pe piaţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Aliment contaminat cu virusul periculos care provoacă "boala mâinilor murdare", retras de la raft. Ce trebuie să facă cei care l-au cumpărat