Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Alimentul tot mai preferat de români. A înregistrat cea mai mare creştere a vânzărilor în ultimul an: "Pot să-l mănânc pe fugă, mai ales la birou"

Românii consumă de la an la an mai multe produse lactate. Kefirul este în topul preferinţelor, dar se consumă şi sana sau lapte bătut. Este, alături de covrig, un mic dejun rapid şi la îndemână.

de Ingrid Tîrziu

la 14.11.2024 , 21:12

Kefirul a înregistrat cea mai mare creştere a vânzărilor în ultimul an, reprezentând 47% din totalul lactatelor de băut, mai ales datorită beneficiilor asupra sănătăţii stomacului.

"Pe lângă faptul că sunt naturale, reţeta este una tradiţional românească. Clientul nu mai cumpără ce vede la raft, citeşte, întreabă, ceea ce e de apreciat, mai ales că observăm de la an la an o educare a consumatorului", spune Ștefania Grama, proprietar Băcănie. 

Mulţi îl aleg dimineaţa, alături de un covrig sau un corn, pentru că îl consideră o gustare săţioasă.

Vezi și

"E un mic dejun din ăla pe care pot să-l mănânc pe fugă, mai ales când ajung la birou", spune o persoană.

Pe acelaşi subiect

Kefirul, în topul preferinţelor

"În funcţie de tipul de covrig, preţul pentru acest combo ajunge la 10 lei sau sub. Este o alegere foarte căutată În ceea ce priveşte sana, undeva la 1000 de bucăţi pe lună", Ecaterina Vîrgolici, director de marketing patiserie.

Românii se orientează şi spre alte produse decât cele din lapte de vacă, precum cele de capră sau de bivoliţă.

"Laptele de bivoliţă este un lapte care deşi are un nivel de grăsime ridicat comparativ cu cel de vacă, nivelul de colesterol din grăsimea respectivă este mai mic. În perioada interbelică existau în Bucureşti chiar cofetării şi cafenele şi restaurante care făceau de exemplu friscă din lapte de bivoliţă şi era foarte apreciată", Gratziela Bahaciu, profesor facultatea de zootehnie. 

Specialiştii ne recomandă să consumăm lactate doar din surse verificate, ambalate conform şi să avem grijă în ce condiţii le păstrăm acasă.

Pentru toate aceste produse, laptele din producţia internă nu este suficient. În prima jumătate a anului, de exemplu, importurile au crescut cu peste 49%. Estimările arată că vom bea lactate de 3 miliarde de lei în următorii cinci ani.

Ingrid Tîrziu Like

Cred că sunt în locul în care mi-am dorit să fiu dintotdeauna: în faţa voastră, vorbind despre oameni şi întâmplările lor.

Comentarii


Întrebarea zilei
Ați ajuns să vă modificați programul zilnic sau traseul pentru a evita orele de vârf?
Observator » Evenimente » Alimentul tot mai preferat de români. A înregistrat cea mai mare creştere a vânzărilor în ultimul an: "Pot să-l mănânc pe fugă, mai ales la birou"