Antena Meniu Search
x

Video "Am avut mari emoţii, casa noastră este chiar lângă". Turn de apă din Oradea de peste 30 de metri, pus la pământ de o explozie controlată

Un turn de apă din Oradea, înalt de peste 30 de metri, a fost pus la pământ de o explozie controlată. Experţii au pregătit timp de săptămâni bune evenimentul şi au analizat toate detaliile, pentru a nu pune în pericol pe nimeni. Asta cu atât mai mult cu cât în imediata apropiere a turnului sunt mai multe locuinţe. 

de Redactia Observator

la 21.04.2023, 15:13

Vezi și

În doar câteva secunde, gigantul turn a fost pus la pământ. Demolarea s-a produs controlat, cu ajutorul unui material explozibil, motiv pentru care s-au luat măsuri de protecţie. A fost închisă strada, iar locatarii din zonă au fost evacuaţi pentru siguranţă.

Turn de apă din Oradea de peste 30 de metri, pus la pământ de o explozie controlată

Silviu Blidar, inginer coordonator: Vorbim despre un turn de apă, edificat undeva în 1970 şi are în jur de 34 de metri şi o greutate de 230-250 de tone. Vom folosi o cantitate de 5,7 kilograme de dinamită. Se numeşte procedură de împuşcare, ceea ce permite o tapă la turn şi el va cădea din inerţie.

Pentru că exista riscul ca bucăţile de beton să fie proiectate la distanţă în timpul detonării, specialiştii au protejat zona cu .... "munţi" de moloz. Şi pentru praful care se ridică în urma prăbușirii au fost găsite soluții.

Pe acelaşi subiect

Silviu Blidar, inginer coordonator: În momentul în care explozia va fi declanşată cele două stropitori de capacitate destul de mare, având două maşini ISU aici, fiecare e legată la una, vom avea o cantatitate infimă de material, particule de praf. 

Locuitorii din zonă au urmărit detonarea cu sufletul la gură, din maşini, la câteva sute de metri distanţă.

Femeie: Am avut mari, mari emoţii pentru că casa noastră este chiar lângă. Şi acum să vedem când ajungem acasă ce urmări sunt. 

Bărbat: Interesantă şi foarte scurtă, sperăm să fie în regulă şi să n-avem probleme.

În locul turnului de apă și în împrejurimi urmează să fie construite mai multe blocuri de locuit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » "Am avut mari emoţii, casa noastră este chiar lângă". Turn de apă din Oradea de peste 30 de metri, pus la pământ de o explozie controlată