Antena Meniu Search
x

"Am pus mâna pe un robinet şi am rămas cu el în mână". Mărturia unui fost angajat la o staţie GPL a familiei Doldurea, din Caracal

Explozia din Crevedia. Un fost angajat al familiei Doldurea la o staţie GPL din Caracal a povestit pentru Observator cât de sigure sunt depozitele de gaz din oraş.

de Redactia Observator

la 30.08.2023, 14:29

Vezi și

Un fost angajat la o staţie GPL a familiei Doldurea, din Caracal, a povestit pentru Observator că se temea de o explozie în orice moment pentru că erau butelii defecte iar dacă făcea vreo sesizare era dat afară.

Familia Doldurea are în Caracal două depozite cu 1,5 milioane de litri de GPL

Repoter: Va fost teamă că va exploda ceva?

Cristian Pane, fost angajat: Păi în orice moment putea, că erau butelii defecte....Mie, când am pus mâna pe un robinet, doamnă, mi-a rămas robinetul în mână şi ştiţi cum era, parcă era fântână arteziană....Dacă ziceam, gata, îmi dădea papucii.

Pe acelaşi subiect

Ionuţ Doldurea este asociat la mai multe companii din domeniul GPL cu tatăl său, Ion Doldurea. Edilul are în Caracal două depozite cu 1,5 milioane de litri de gaz. Firmele familiei Doldurea sunt doldora de contracte cu statul, în special cu primării de oraşe şi comune.

În total, Ionuţ Doldurea, alături de fratele său Cristian Doldurea firgurează ca acţionari sau administratori în şase companii active în domeniul comerţului cu GPL. Toate aceste firme au o cifră de afaceri de aproape 1,2 miliarde de lei şi 459 de angajaţi. Din şase companii, patru sunt înregistrate în Caracal, acolo unde primar tatăl fraţilor Ionuţ şi Cristian Doldurea.

Una dintre firmele lor, Flagas, care deţine staţia GPL din Crevedia, lucra sub CAEN-ul "Comerţ cu amănuntul al altor bunuri noi în magazine specializate", iar pentru autorizaţia de funcţionare este necesar chiar avizul de la primărie.

Doi oameni şi-au pierdut viaţa la finalul săptămânii trecute şi zeci de pompieri au ars. Trei victime ale exploziilor din Crevedia sunt încă în stare critică. Din cei 58 de pacienți inițiali, 22 sunt în stare medie sau ușoară, 19 au fost externați, iar 12 transferați în străinătate. Primăria din Crevedia, situată la un kilometru de depozitul ilegal al Flagas, susţine că nu ştia nimic de activitatea firmei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » "Am pus mâna pe un robinet şi am rămas cu el în mână". Mărturia unui fost angajat la o staţie GPL a familiei Doldurea, din Caracal