Antena Meniu Search
x

Primarul din Crevedia dă vina pe patronul staţiei GPL şi contrazice victimele care au făcut 3 ani sesizări. Întrebat de condamnarea din 2016, s-a enervat şi a plecat

Explozia din Crevedia. Primarul (PSD) al comunei se spală pe mâini de orice responsabilitate. Florin Petre susţine că nu a primit nicio sesizare scrisă despre funcționarea stației GPL şi crede că vinovat de tragedia care a avut loc sâmbătă este patronul firmei. Supărat că un reporter l-a întrebat despre condamnarea primită în 2016, edilul a plecat din faţa presei. 

de Redactia Observator

la 29.08.2023, 15:44

Vezi și

Florin Petre a declarat marţi că niciun localnic din Crevedia nu l-a informat sau a făcut vreo sesizare despre neregulile de la staţia GPL. "Știam că a fost închisă (stația GPL - n.r.). Nu este în competența primăriei să facă acest lucru (n.r. verificări) și din moment ce nu a primit nicio sesizare, că s-a vehiculat la presă, că a venit, a zis... Nu avem nimic scris la Primărie. Cei care sunt afectați puteți să-i întrebați...", a declarat Florin Petre. 

"Cei care au fost afectaţi sunt vecinii care locuiesc lângă acest GPL. Puteţi să-i întrebaţi dacă vreunul dintre ei au făcut vreo sesizare sau mi-au adus la cunoştinţă", a declarat primarul comunei Crevedia.

Florin Petre afirmă că dacă nu au fost făcute sesizări la primărie înseamnă că "nu s-a știut". "Dacă nu au fost făcute sesizări la primărie, nu s-a știut. Dacă s-au făcut la poliție, trebuie verificat la poliție. Sunt organe competente care pot face acest lucru", a completat Petre. El afirmă că trecea pe lângă acea stație GPL de două ori pe săptămână: "Nu am văzut nimic. Poarta închisă și atât", a declarat primarul. 

Primarul Florin Petre se spală pe mâini de vreo vină: Patronul firmei este responsabil de tragedie

Pe acelaşi subiect

Întrebat cine este responsabil de tragedie, edilul susţine că patronul firmei care deţine staţia GPL. "Patronul firmei (n.r. este responsabil) ce treabă aveam noi, dacă noi am fost înștiințați că s-a oprit activitatea. Noi am văzut cu ochii noștri că ușa este închisă și nu mai circulă nimeni", a mai spus primarul din Crevedia.

"Nu (n.r nu am trecut dincolo de uşă), ce să caut eu acolo. Nu am văzut (n.r. cisternele). Am văzut parcată o cisternă la poartă din când în cînd. Avem un băiat care este şofer şi am crezut că este a dânsului", a mai declarat acesta. 

Primarul s-a supărat şi a plecat din faţa presei după ce a fost întrebat de condamnarea primită în 2016. Florin Petrea fost condamnat în 2016 la un an de închisoare cu amânarea executării pedepsei pentru că a cumpărat un motocultor, deși știa că e furat, potrivit G4Media.

Jurnalist: Aţi spus că nu eraţi la primărie în 2020 când s-a trimis acea înştiinţare. Din informaţiile noastre sunteţi din 2016 când aveţi şi o condamnare 

Primar: Acum o daţi în condamnări. O zi bună! (n.r. pleacă)

Reprezentanţii firmei FLAGAS SRL, care deţine staţia GPL din Crevedia au transmis luni într-un comunicat oficial că sunt preocupaţi de situaţia victimelor şi a tuturor persoanelor care au avut şi au de suferit în orice mod din pricina acestui accident. "Încercaţi de nespusă mâhnire, înţelegem devastaţi încercarea extremă prin care trec atât de multe familii şi sperăm să nu fim descalificaţi în străduinţa asumată de a o alina."

Două explozii au avut loc la stația GPL din Crevedia. Doi oameni, soț și soție, au murit iar alte 58 de persoane au fost rănite. Dintre ei, 43 sunt angajați ai Ministerului de Interne, pompieri, polițiști și jandarmi care au acționat la fața locului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Primarul din Crevedia dă vina pe patronul staţiei GPL şi contrazice victimele care au făcut 3 ani sesizări. Întrebat de condamnarea din 2016, s-a enervat şi a plecat