Antena Meniu Search
x

Video "Am rămas pe drumuri, fără acte, toată averea!" Imobil de patrimoniu din Centrul Vechi al Capitalei făcut scrum

Casele istorice ale Capitalei se fac scrum una după alta. Astăzi un incendiu puternic a izbucnit la un imobil de patrimoniu din Centrul Vechi al Capitalei. Zeci de familii care locuiau acolo s-au trezit prinse în capcana de foc. Flăcările violente au înghiţit întreaga clădire. Fumul negru şi înecăcios a acoperit ca o perdea bulevardul Brătianu, o arteră importantă din Bucureşti. Un bărbat imobilizat a fost salvat în ultima clipă de pompieri. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 07.05.2022, 20:24

Vezi și

Vâlvătaia s-a pornit în miezul zilei, în centrul vechi al Capitalei. O vilă de patrimoniu, cu o suprafaţă de peste 700 de metri, s-a aprins ca o torţă. Focul puternic a izbucnit la parter dar a înghiţit întreaga clădire în doar câteva minute. Înăuntru erau zeci de familii. Oamenii locuiesc acolo cu chirie. S-au trezit prinşi într-o capcană.   

Reporter-locatară: - Sunteţi proprietara?

- Este a doua oară când ia foc!

- Am intrat în casă. Am crezut că e Roberto în casă.

Pe acelaşi subiect

- A ieşit toată lumea?

- Da!

- E totul scrum!

Un locatar a fost salvat în ultimul moment de pompieri. Bărbatul este imobilizat la pat, aşa că n-a putut să iasă singur din calea focului. 

Orlando Şchiopu, ISU: În momentul de faţă este înafara oricărui pericol. 

Vila este lipită de alte clădiri de patrimoniu, aşa că pericolul ca focul să se extindă a fost imens. Zeci de pompieri cu 19 autospeciale au fost într-o misiune contracrometru. Fumul negru, gros şi înecăcios s-a întins pe tot bulevardul Brătianu, o arteră extrem de circulată din Bucureşti.   

Locatar: Am rămas pe drumuri, fără acte, toată averea! Sunt miliarde de tone de apă care au curs în casă la mine!

Pentru aceşti oameni, acasă e acum un morman de scrum.

Imobile de valoare din Capitală, arse în ultimii ani 

Locatar: Eram la serviciu, acum am venit! În curte ar fi dat foc la un covor! De la covor a început să se întindă focul! Am rămas pe stradă!

Locatară-reporter: A venit cineva şi a dat foc! S-a extins! Este o casă de 200 de ani!

- Unde eraţi când a început să ardă?

- Cu câinele afară!

Poliţiştii au deschis o anchetă şi trebuie să stabilească cum a început totul. Dacă focul a fost pus intenţionat, de o mână criminală ori a fost vorba de o defecţiune tehnică la instalaţia electrică. 

În ultimii ani focul a pus la pământ mai multe imobile de valoare din Capitală. În urmă cu exact o lună, pe calea Moşilor, o altă clădire de patrimoniu a fost devastată de flăcări uriaşe. Incendiile arată cât de vulnerabile sunt clădirile istorice atunci când autorităţile le-au abandonat şi le-au condamnat la dezastru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » "Am rămas pe drumuri, fără acte, toată averea!" Imobil de patrimoniu din Centrul Vechi al Capitalei făcut scrum