Antena Meniu Search
x

Video "Am scăpat! Mi-a ajutat Dumnezeu să scap!" Reacţia unui şofer, oprit în trafic de poliţişti. Motivul pentru care se temea să fie testat

Tragediile provocate de şoferi drogaţi au avut în sfârşit ecou în birourile şefilor din Ministerul de Interne. Polițiștii au fost aproape non-stop în stradă, în acest weekend. În București, un tânăr a fost prins drogat cu trei tipuri de narcotice, dar şi cu maceta lângă el. În nordul ţării, un motociclist care ar fi consumat substanţe interzise şi-a pierdut viaţa.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 11.09.2023, 10:35

Vezi și

Un tânăr de 20 de ani a murit, noaptea trecută, pe o șosea din Satu Mare. Prietena lui a ajuns în stare gravă la spital, asta după ce motocicleta pe care se aflau s-a izbit cu o viteză amețitoare de o mașină. Când au ajuns la fața locului, polițiștii au găsit în rucsacul bărbatului droguri - metamfetamină și canabis. Procurorii încearcă să afle dacă bărbatul era cărăușul unei grupări specializate în trafic de substanțe interzise.

Tragedii în serie pe şosele din cauza drogurilor

După seria tragediilor de pe şosele, unele petrecute chiar din cauza indiferenţei poliţiştilor, agenţii au ieşit la vânătoare de șoferi băuți sau drogați. În București, un șofer de 30 de ani a fost tras pe dreapta pentru că circula haotic. Drugtest-ul a arătat că bărbatul consumase un cocktail de substanțe interzise înainte de a se urca la volan.

Parcă pregătit pentru momentul când va fi prins, a avut scuza pregătită. "Având în vedere că aţi fost depistat pozitiv pentru trei substanţe: cocaină, opiates şi metadonă, o să trebuiască să vă deplasaţi alături de noi la sediul INML unde vi se vor recolta probe biologice de sânge", i-a spus poliţistul.

Pe acelaşi subiect

Prins cu maceta în maşină şi cocaină "pe reţetă"

Întrebat de ce s-a urcat drogat la volan, şoferul răspunde: "Consum zi de zi. Am reţetă". A mai fost întrebat o dată: "Ai reţetă de la medic să consumi cocaină?". Acesta spune "Da", sfidător. În mașină, bărbatul avea şi o macetă de aproape 50 de centimetri.

  • Poliţist: Voi ştiaţi că a consumat înainte să se urce la volan?
  • Pasageri: Nu.
  • Poliţist: Dacă ştiaţi, v-aţi fi urcat în maşină?
  • Pasageri: Vă daţi seama că nu ne urcam în maşină cu el.

Sute de şoferi prinşi beşi sau drogaţi

În întreaga țară, peste 130 de șoferi au fost prinși băuți la volan, iar alți 120 sub influenţa stupefiantelor. Pentru unii conducători auto, rezultatele negative ale testelor au fost motiv de sărbătoare: "Am scăpat! Mi-a ajutat Dumnezeu să scap! Un pic de emoţii aveam că am fost aseară în club".

Surprize au avut polițiștii și în Mehedinți. Un șofer bulgar de TIR, a fost depistat drogat și cu narcotice asupra lui. La vederea agenţilor, bărbatul a ascuns substanțele interzise în lenjeria intimă. "Am găsit, în vestimentanția acestuia, fragmente vegetale, de culoare oliv, cu miros înțepător, ce sunt susceptibile a face parte din categoria substanțelor psihotrope", a declarat Claudiu Bebec, Biroul Rutier Drobeta-Turnu Severin.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal. "De la începutul anului, aproape 10.000 de șoferi au fost prinși la volan băuți sau drogați, în întreaga țară. Și tot de la începutul anului, accidentele provocate de consumul de alcool sau de droguri au ucis mai bine de 50 de persoane. Alți aproape 100 de șoferi, pietoni sau pasageri au avut nevoie de îngrijiri medicale", transmite Bogdan Dinu, reporter Observator. 

Poliţiştii se laudă însă cu statisticile. "Comparativ cu perioada similară a anului 2022, au fost înregistrate cu 131 mai puține accidente rutiere grave, cu 98 mai puține persoane decedate și cu 122 mai puține persoane rănite grav. De asemenea, valorile celor 3 indicatori, înregistrate, sunt cele mai mici din ultimii 10 ani", spune Valentin Ioniță, Direcția Rutieră.

Numai în acest weekend, aproape 42.000 de șoferi au fost testați pentru alcool sau pentru droguri, în întreaga țară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » "Am scăpat! Mi-a ajutat Dumnezeu să scap!" Reacţia unui şofer, oprit în trafic de poliţişti. Motivul pentru care se temea să fie testat