Antena Meniu Search
x

Video "Am văzut ATV-ul cum a căzut, cum s-a lovit de stânci şi ulterior 2 copii, ca păpuşile în aer". Un băiat şi o fată, la un pas de tragedie după ce au căzut în râpă

Misiune dramatică în Alba. Doi copii au fost scoşi cu elicopterul dintr-o râpă adâncă de 50 de metri. Cei doi fraţi, un băiat de 14 ani şi o fată de 12 ani, au fost lăsaţi de tatăl lor să se urce cu ATV-ul în vârful canionului Râpa Roşie. Bărbatul era pe un alt ATV, în apropierea lor, dar nu a mai apucat să facă ceva. Vă avertizez că urmează informaţii care vă pot afecta emoţional! 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 01.05.2022, 19:24

Vezi și

Turişti: Ne pregăteam să facem poze, am auzit un zgomot, am văzut ATV-ul cum a căzut cum s-a lovit de stânci, s-a rupt şi ulterior 2 copii, ca păpuşile în aer.

- S-au lovit de câteva ori şi apoi s-au oprit, iar ATV-ul şi-a continuat traiectoria, s-a rupt şi o roată care a căzut în continuare. 

Este momentul în care un alpinist, legat cu un troliu de elicopter, coboară cu băiatul în braţe. La scurt timp, este salvată şi sora lui. În poiana de lângă canion, era un eveniment pentru pasionaţii de aeromodelism. Ei au sunat la 112 şi au ridicat drone, încercând să-i ajute pe salvatori să-i găsească pe copii mai repede. Piloţii au reuşit să vadă din aer mai întâi ATV-ul. Cei doi fraţi erau căzuţi la mai bine de 100 de metri distanţă.

Reporter-martor: Cum au reusit să-i scoată de acolo?

Pe acelaşi subiect

- Ca în filme. S-au dus, a coborât din elicopter, i-au asigurat si ulterior i-au recuperat. 

Ovidiu Costea Șef Isu Alba: Am solicitat sprijinul elicopterului de la targu mures cu ajutorul caruia am reusit evacuarea celor 2 minori.

Nicolae Albu, prefect Alba: S-a acţionat integrat, a fost o intervenţie impecabilă a celor de la SMURD, ambulanta, a venit şi elicopterul SMURD.

La un pas de tragedie după ce au căzut cu ATV-ul în râpă 

Alexandru Crişan, ISU Alba: Misiunea fiind una extrem de dificilă din cauza zonei greu accesibile.Canionul unde au căzut copiii se numeşte Râpa Roşie. Este o conglomeraţie de stânci din argilă, cu pereţi abrupţi de sute de metri înălţime. În vârf există un platou pe care se poate ajunge mergând pe jos, pe o potecă. Părinţii, care se pare, îi însoţeau, i-au lăsat să urce pe ATV. De acolo au căzut copiii. S-au prăbuşit 50 de metri în gol, într-o crevasă săpată în stânci. 

Alex Prunean, reporter Observator: Cei doi adolescenţi au avut mare noroc pentru că, desi au căzut în râpă de la o înălţime de aproape 50 metri, au rămas conştienţi. Chiar ei au coordonat echipajele de salvare care îi căutau din aer.

Turist: Nu aş fi crezut că poţi urca şi cu ATV-urile, eu zic ca este periculos, mai ales pentru niste copii. 

Medic de pe elicopter: Au prezentat traumatisme cranio-cerebrale si fracturi la nivelul membrelor superioare si inferioare. 

Copiii au fost transportaţi la spital. Medicii spun că starea lor este stabilă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » "Am văzut ATV-ul cum a căzut, cum s-a lovit de stânci şi ulterior 2 copii, ca păpuşile în aer". Un băiat şi o fată, la un pas de tragedie după ce au căzut în râpă