Antena Meniu Search
x

Video "Amândoi copii au zburat afară". Filmul tragediei din Bihor. O fetiţă de 10 ani şi tatăl vitreg, morţi în accident. Sora geamană a copilei, in stare gravă

Zi neagră pe şoselele ţării. Un copil de zece ani şi tatăl vitreg au murit într-un accident cumplit. Sora geamănă a fetei şi mama lor se zbat între viaţă şi moarte la spital. Nenorocirea a avut loc, după ce şoferul a încercat să depăşească o altă maşină. Alţi 13 oameni au fost la un pas de tragedie azi dimineaţă la Iaşi: un microbuz care ducea muncitori în străinătate a intrat în plin într-o camionetă într un sens giratoriu.   

de Redactia Observator

la 04.08.2022, 19:08

Vezi și

Într-o fracţiune de secundă, o familie a fost distrusă pentru totdeauna. În maşină erau doi adulţi, şoferul şi soţia lui, iar pe bancheta din spate trei copii, fetiţe gemene de zece ani şi o adolescentă. Bărbatul conducea cu viteză pe Drumul Naţional 1 spre Cluj-Napoca, când a intrat într-o depăşire.

A vrut să se intre între două maşini, dar nu a mai reuşit. A acroşat o semiremorcă şi s-a răsturnat pe şosea. Gemenele au fost proiectate în mijlocul drumului.

Martor: S-o trântit un om din spate.

Reporter: V-a lovit din spate? 

Pe acelaşi subiect

Martor: A venit din spate da, 

Reporter: Avea viteză?

Martor: Avea viteză mare, da! Când s-a agăţat a zburat în aer de patru cinci ori şi amândoi copii au zburat afară, o sărit uşa jos şi apoi au zburat copii afară. 

Bărbatul care se afla la volanul maşinii, tatăl vitreg al fetelor, a murit pe loc. Nici pentru una dintre gemene salvatorii nu au mai putut face nimic. Cealaltă geamănă şi mama ei sunt în stare gravă la spital. Singura care a scăpat cu răni uşoare a fost sora mai mare a gemenelor. 

Martori: Numai atât am văzut că a zburat ceva din maşină, alb  Părinţii au rămas încarceraţi până la sosirea echipajelor. 

- Era maşina răsturnată, două copile aruncate afară, două persoane încarcerate şi una dintre fete a ieşit singură din maşină. Din maşină mama fetelor striga după ajutor şi să vadă cineva de fete. 

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. 

Zi neagră pe şoselele din România

Un alt accident cumplit a avut loc în această dimineaţă pe drumul European E583

Accidentul cumplit a avut loc la şase dimineaţa pe drumul European E583. Microbuzul înmatriculat în Bulgaria gonea nebuneşte dinspre Iaşi spre Leţcani când s-a izbit violent de o camionetă.

În ambele maşini erau muncitori, unii plecau în străinătate, alţii lucrau în zonă. Microbuzul n-a acordat prioritate camionetei care intrase regulamentar în sensul giratoriu şi a tăiat în viteză intersecţia. Niciunul dintre şoferi nu a mai putut evita impactul.  

Pe imagini se vede cum imediat după accident, şoferul microbuzului coboară disperat din maşină şi merge să verifice starea celuilalt şofer şi a pasagerilor din camioneta pe care a lovit-o. 

În stare de şoc, până la sosirea salvatorilor, oamenii din ambele autoturisme au coborât singuri din maşină. În microbuz se aflau şapte pasageri, şase din Republica Moldova şi unul din Bulgaria. În camionetă erau cinci muncitori. 

Lt. Georgică Onofreiasa, ISU Iaşi: A fost acordat primul ajutor medical la nouă persoane din 13, iar la spital au fost transportate opt victime dintre care un minor în vârstă de 16 ani. 

Şapte dintre răniţii din microbuz, printre care şi şoferul, au avut nevoie de îngrijiri medicale, însă unul dintre ei a refuzat transportul la spital. Alţi doi răniţi din autoutilitară au ajuns şi ei la spitalele din Iaşi. 

Dr. Diana Cimpoeşu, medic şef UPU SMURD Iaşi: Unul dintre tineri a fost deja diagnosticat cu un abdomen acut chirurgical cu afectarea splinei şi este în sala de operaţie la clinica chirugicală de gardă pentru intervenţie. Trei dintre persoanele accidentate cu contuzie la coloană şi contuzie cranio-cerebrală au fost transferaţi cu medicul de la SMURD la UPU de la spitalul profesor nicolae oblu. 

La spital a ajuns şi un adolescent de 16 ani. 

Dr. Alina Belu, manager Spitalului de Copii: Pacientul este conştient, stabil hemodinamic, contuzie membru inferior spate, contuzie toraco-abdominală, va fi internat pe secţia de chirugie pentru evaluare, monitorizare şi eventual intervenţia dacă se impune. 

Ambii şoferi au fost testaţi cu alcooltestul şi nu erau băuţi. Şoferul microbuzului, care ar fi provocat accidentul, este basarabean, dar are domiciliul în Vaslui. Bărbatul de 37 de ani are permis din 2007.  Accidentul a îngreunat câteva ore circulaţia în zonă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » "Amândoi copii au zburat afară". Filmul tragediei din Bihor. O fetiţă de 10 ani şi tatăl vitreg, morţi în accident. Sora geamană a copilei, in stare gravă