Antena Meniu Search
x

Video Amatorii de drifturi, liber să-şi consume adrenalina în Capitală: De la teribilist în trafic, la un viitor campion

De la teribilist în trafic până la un viitor campion în automobilismul sportiv poate fi doar un pas. Amatorii derapajelor controlate au avut ocazia să își arate abilitățile într-un cadru legal și s-au antrenat să devină piloți profesioniști de drift. Peste 20 de amatori s-au înscris la "Campionii sunt pe circuit, nu pe șosele", care are loc în acest weekend în Capitală. 

de Redactia Observator

la 17.09.2023, 08:18

Vezi și

Cătălin Ioniță s-a înscris pentru prima dată la o astfel de competiție și deja își dorește să facă următorul pas.

Reporter- băiat: De ce ai venit aici?

- În primul rând pentru a-mi satisface o nevoie şi să-mi consum adrenalina  prin evenimentul de faţă reducem riscuri foarte mari.

-Te gândeşti ca pe viitor să devii şi pilot?

Pe acelaşi subiect

- Sincer, da. 

De la teribilist în trafic, la un viitor campion 

La numai 15 ani, Alexandru Pădurariu este lider la clasa Street și poate deveni campion anul acesta, fiind îndrumat chiar de tatăl său spre acest sport.

Alexandru: Este cea mai mare pasiune a vieţii mele şi mi-am dorit să fac asta de mic pentru că am luat pasiunea asta de la tatăl meu. Începând de jos poţi să creşti ca pilot în viitor când vei ajunge la clase mult mai competitive.

Bogdan Pădurariu, unul dintre cei mai experimentați piloți de drift din România, le recomandă teribiliștilor să aleagă un cadru organizat pentru că astfel vor evita posibile accidente.

Bogdan Pădurariu: Să urmeze cu încredere o şcoală de drift şi să participe la aceste evenimente pentru că sunt cel mai bun mod de a începe cariera de pilot. Când ies în trafic ar trebui să respecte regelile de circulaţie şi de bun simţ şi să lase adrenalina pentru circuit.

Cei mai buni cinci amatori vor primi licențe pentru a concura în ultima etapă a sezonului de drift, pe 29-30 septembrie. 

Alexandru Bărcuţean - organizator: Scopul acestui eveniment este să aducem tinerii dintr-un cadru ilegal şi neorganizat într-un cadru legal, foarte safe unde putem controla totul. În total avem 35 de piloţi. 19 sunt de la clasa street, iar amatori 18.

Evenimentul din Capitală se va încheia diseară cu premierea celor mai buni participanți.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Evenimente » Amatorii de drifturi, liber să-şi consume adrenalina în Capitală: De la teribilist în trafic, la un viitor campion