Antena Meniu Search
x

Video Spectacol la 140 km/oră, în centrul Capitalei. Piloţii din 6 ţări s-au întrecut în drifturi pentru a câştiga marele premiu, o maşină de curse

A fost spectacol de drifturi, ieri, în Centrul Capitalei, după 6 ani de pauză. Etapa a patra a Campionatul Naţional de Drift a strâns piloţi din 6 ţări, care şi-au etalat maşinile cu mulţi cai putere şi au făcut senzaţie în jurul Palatului Parlamentului. Totul, spre deliciul celor prezenţi, care au urmărit cu sufletul la gură fiecare moment. Cât despre premiile puse în joc, astăzi, în urma unei tombole, unul dintre concurenţi va pleca acasă cu... o maşină de curse.

de Redactia Observator

la 03.09.2023, 09:44

Vezi și

Echipaţi corespunzător şi cu maşinile pregătite special pentru acest eveniment, piloţii şi-au prezentat tehnicile de drifturi. Zgomotul scos de motoare şi cai putere a răsunat în jurul Palatului Parlamentului, iar amatorii au simţit din plin adrenalina.

Alin Huiu, reprezentant RoDrift: Avem o etapă internaţională de drift, cu aproape 70 de piloţi din 6 ţări. Practic avem un adevărat festival al motosportului şi cu siguranţă nu este doar pentru fani, este pentru toată lumea . 

La doar 16 ani, pe podium

Festivalul este pentru toată lumea, dar emoţiile rămân ale piloţilor. La doar 16 ani, Gabi Imre jr este unul dintre favoriți şi a obţinut locul 3 la clasamentul general. Anul acesta are o provocare uriaşă. 

Pe acelaşi subiect

Gabi Imre, participant: Este o senzaţie foarte faină, îmi place maxim. Şi până acum pot să zic că a decurs relativ foarte ok etapa. Mă bat la titlu, anul trecut am fost la general şi la junior, iar acum vreau totul. Sunt aproape sigur că pot. 

Cu siguranţă va putea, dacă e să ne uităm la bijuteria pe patru roţi de care pilotul este tare mândru. 

Gabi Imre, participant: Este o creaţie, ca să zic aşa, artistică, a fost în patru uşi, acum este în două. Are un spoiler, 562 de cai putere, motor V8, 4,4 litri,

Vitezele pe cel mai spectaculos circuit pentru drifturi pot ajunge chiar şi la 140 de kilometri pe oră. Campion anul trecut şi încrezător anul acesta, Radu Moise a acceptat cu drag provocarea. 

Radu Moise, participant: Este o etapă foarte faină, foarte tare în toată Europa, nu doar în România. Sper din tot sufletul ca podiumul să fie românesc, o să fie foarte greu, dar încercăm. 

Participanţi veniţi de pretutindeni

În acest duel am surprins-o şi pe Kristalina Stefanova, care a venit din Bulgaria. Impresionată de circuit, pe care îl consideră şi cel mai spectaculos din cariera sa, tânăra speră să facă faţă acestui duel.

Kristalina Stefanova, participantă: Atmosfera este foarte bună, pista este foarte interesantă. Se încinge atmosfera aici. Pista este una dificilă şi nici nu avem prea mult antrenament şi asta ar putea fi o problemă pentru noi. Sper să ne obişnuim cu ea. Uraţi-ne noroc!

Cei care au ratat ieri show-ul, trebuie să ştie că mai au loc şi astăzi demonstraţii pe asfalt. Mai mult decât atât, fanii vor avea parte şi de expoziţii super cars, maşini de epocă, motociclete spectaculoase, dar şi muzică bună. Preţul unui bilet este de 100 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Spectacol la 140 km/oră, în centrul Capitalei. Piloţii din 6 ţări s-au întrecut în drifturi pentru a câştiga marele premiu, o maşină de curse