Antena Meniu Search
x

Ambulanţele, slalom prin trafic pentru a salva o viaţă. Intervenţii afectate de nepăsarea şoferilor

Lupta contracronometru pentru viaţă este blocată în fiecare zi de nepăsarea şi tupeul multor şoferi. Echipajele de la ambulanţa au ajuns să facă slalom în trafic sau merg pe linia de tramvai atunci când ceilalţi şoferi nu le fac loc.

Vezi și

Lupta contracronometru pentru viaţă este blocată în fiecare zi de nepăsarea şi tupeul multor şoferi. Echipajele de la ambulanţa au ajuns să facă slalom în trafic sau merg pe linia de tramvai atunci când ceilalţi şoferi nu le fac loc. Sunt şi cazuri când unii văd autospecialele cu girofar ca deschizătoare de drumuri pentru ei înşişi, ca să nu mai aştepte în coloană.

Timp de două zile, o echipă Observator a însoţit echipajul SMURD al Detaşamentului de Pompieri Vitan. Imediat cum am ajuns în unitate, alarma a sunat de cinci ori. 

La cativa kilometrii distanta, un muncitor de la o firma de salubritate s-a taiat in timp ce incarca saci in masina de gunoi. 

Drumul echipajului se blochează după doar câteva sute de metri. În acest caz, echipajul a ajuns în cinci minute. 

Dar pe drumul spre spital, autospeciala este la un pas să fie lovită de o maşină care voia să iasă din coloană.

Cand maşinile fac zid în faţa echipajelor medicale, soluţia rămâne linia de tramvai. Daca nu este şi ea blocată. Misiunea nu e mai uşoară nici pe străzile din cartiere. Acest şofer frânează chiar în faţa ambulanţei.

MARIUS PAVLICOSCHI, paramedic SMURD: Se fac ca nu ne vad sau forteaza, forteaza si ne taie calea.

Din nou, misiunea lor nu are prioritate în trafic. Câteva intersecţii mai departe, un alt echipaj medical încerca să-şi facă loc printre maşini. A reuşit abia când semaforul s-a făcut verde.

Nici în afara Capitalei lupta cu nepăsarea şoferilor nu este mai uşoară. La Constanţa, revolta unei asistente a fost virală. I-a transmis şoferului care bloca ambulanţa să fie sănătos şi să nu aibă vreodată nevoie de un echipaj.  

CLAUDIA TATARICI, purtător de cuvânt SAJ Constanţa: Se întâmplă ca atunci când suntem în drum spre urgenţă, cu sirene cu girofar, anumiţi participanţi la trafic să ne arate semne obscene, să nu se dea la o parte. Când ajungem la caz, suntem apostrofaţi că am ajuns târziu.

La Constanţa, şoferul a ramas fără permis pentru o lună de zile şi a fost amendat cu 580 de lei. 

Sunt singurele sancţiuni care pot fi date de poliţişti. 

Nu de puţine ori s-a întâmplat ca ambulanţa să fie  folosită pe post de paravan de şoferii care voiau să scape mai repede din coloană. O astfel de scenă a fost filmată recent chiar pe Autostrada Soarelui, deşi orice întârziere poate însemna o viaţă pierdută. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Ambulanţele, slalom prin trafic pentru a salva o viaţă. Intervenţii afectate de nepăsarea şoferilor