Antena Meniu Search
x

Amendă uriașă pentru un cavou săpat la negru în Gorj. Bărbatul de aproape 80 de ani ar trebui să-şi vândă casa

În ţara muncii la negru, un pensionar din Gorj plăteşte o amendă uriaşă pentru că şi-a săpat cavoul cu zilieri. Fost profesor de matematică, bărbatul trebuie să dea statului 60 de mii de lei statului - nu le-ar fi făcut celor trei gropari contracte de muncă.

Vezi și

În ţara muncii la negru, un pensionar din Gorj plăteşte o amendă uriaşă pentru că şi-a săpat cavoul cu zilieri. Fost profesor de matematică, bărbatul trebuie să dea statului 60 de mii de lei statului - nu le-ar fi făcut celor trei gropari contracte de muncă.

La 79 de ani, Vasile Grigorescu este cel mai mare datornic din comuna Săuleşti. Ar fi angajat muncitori la negru, scrie pe amenda inspectorilor de muncă. Iar pentru asta, trebuie să plătească statului român 60 de mii de lei. A fost prins în flagrant în cimitir, unde, împreună cu trei vecini, construia cavoul familiei. 

Vasile Grigorescu, bătrânul amendat:

Avusei trei oameni să-mi sape şi mie groapa acolo. Şi i-auzi acum, câta amenda. Eu nu pot să sap. Nu am auzit până acum.

Neli Matei, purtător de cuvânt ITM Gorj:

Conform codului Muncii, bărbatul avea obligaţia de a încheia cu cei trei muncitori contracte individuale de muncă, în acest caz pe o perioadă determinată, pe care să le fi transims, pe baza CNP ului personal în Revisal cu o zi înainte de efectuarea lucrării.

Nea Vasile le-ar fi promis câte 50 de lei fiecăruia dintre cei trei muncitori, oameni săraci care muncesc cu ziua pentru a-şi creşte copiii. Unul dintre aceştia povesteşte că, la controlul inopinat din cimitir, inspectorii de muncă şi poliţiştii i-ar fi umilit. 

Au venit filmând, cu telefonul, tot. Ne-au spus 'Nu mişcaţi', ne-au pus în groapă. Aşa ceva nu am păţit în viaţa mea, este declaraţia şocantă făcută de muncitor.

După ce va fi finalizată, lucrarea va costa aproximativ trei mii de lei. Nea Vasile a primit o amendă de 60 de mii de lei. Valoarea tuturor cavourilor din acest cimitir sau contravaloarea unei garsoniere într-un oraş de provincie.

Familia Grigorescu vrea acum să conteste amenda în instanţă. Nici dacă şi-ar vinde casa, cei doi soţi nu ar strânge banii pe care-i datorează statului.

Domnica Grigorescu, soţia bărbatului:

Pentru noi, treburile astea înseamnă distrugere. Toată iarna ne-am chibzuit, am economisit, nu am cheltuit, numai din gospodărie am consumat ca să putem avea banii, acum să facem cheltuiala asta.

Ionel Buşu, viceprimar Sauleşti:

Va trebui să o plătească pur şi simplu. Poate să o atace în instanţă. Eu cred totuşi că instanţa poate să i-o reducă sau să o anuleze. Dacă nu se întâmplă, probabil va fi executat, pe cale legală.

Inspectorii ITM se laudă cu amenzi date de 160 de mii de lei. Au mai sancţionat şi o firmă care efectua lucrări de canalizare în Târgu Jiu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Amendă uriașă pentru un cavou săpat la negru în Gorj. Bărbatul de aproape 80 de ani ar trebui să-şi vândă casa