Antena Meniu Search
x

Video Amendă de 1.000 de lei pentru şoferii care nu poartă centura. 2024 ar putea aduce sancţiuni drastice în trafic

Cine greşeşte în trafic, plăteşte. Mult mai mult. De luna viitoare, sancţiunile s-ar putea dubla, după ce Guvernul ar urma să crească valoarea punctului de amendă. Schimbarea îi nemulțumește pe șoferi, însă specialiştii spun că ar fi o cale prin care drumurile pot deveni mai sigure. Iată cât ne va costa nepurtarea centurii sau vorbitul la telefon la volan.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 08.12.2023, 19:33

Vezi și

Şoferii indisciplinați în trafic vor plăti mai mult. Autoritățile au în plan să crească punctul de amendă, iar schimbarea vine după ce Guvernul a decis să majoreze, din octombrie, salariul minim pe economie.

Mihai Constantin, Guvernul României: Măsura va avea impact asupra mai multor sectoare de activitate, însă îndeosebi în domeniile transporturi, comerț și IMM-uri.

Încă din 2017, punctul de amendă a rămas la 145 de lei. Potrivit legii, ar trebui să reprezinte 10% din valoarea salariului minim. Totuși, în proiectul propus, autoritățile iau în calcul și ca valoarea să fie de doar 5%. Propunerea făcută de reprezentanții Ministerului de Interne urmează să fie evaluată de Guvern.

Încă din 2017, punctul de amendă a rămas la 145 de lei

Bogdan Dinu, reporter Observator: În acest moment sunt luate în calcul trei scenarii. Primul scenariu, cel preferat de șoferi, este ca valoarea punctului de amendă să rămână la 145 de lei. Nivelul anului 2017. Al doilea scenariu presupune o creștere cu 20 de lei a punctului de amendă, adică 5% din valoarea salariului minim din acest moment. Iar al treilea scenariu reprezintă cea mai mare creștere: 10% din valoarea salariului minim, adică 330 de lei.

Astfel, pentru fiecare contravenție, costurile s-ar putea modifica drastic. De exemplu, dacă nepurtarea centurii de siguranță se sancționează acum cu 435 lei, amenda ar putea ajunge la aproape 1.000 de lei.

Iar în cazul în care telefonul mobil ne distrage atenția de la drum, amenda ar putea fi cu aproape 1.000 de lei mai mare. Pentru neacordarea de prioritate, şoferii ar putea plăti aproape dublu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Amendă de 1.000 de lei pentru şoferii care nu poartă centura. 2024 ar putea aduce sancţiuni drastice în trafic