Antena Meniu Search
x

Video Amenzi de aproape 2 milioane de lei pe litoralul. Inspectorii au sancţionat condițiile dezastruoase și mizeria din bucătăriile restaurantelor

Toamna se numără amenzile. Aproape două milioane de lei însumează sancţiunile date în această vară de directorii sanitar-veterinari administratorilor de restaurante şi tonete de la malul mării. Staţiunile din nordul şi centrul litoralului au fost campioane la amenzi, în acest an. 

de Redactia Observator

la 28.08.2021, 10:04

Vezi și
  • Plouă cu amenzi pe litoralul românesc.

Începe ultimul weekend al acestei veri, momentul în care patronii calculează banii făcuţi în ultimele trei luni. În paralel cu ei, inspectorii sanitar-veterinari numără amenzile date. Controale s-au făcut pe tot litoralul. Costineştiul, Eforie şi Năvodari ocupă, însă, primele locuri în topul sancţiunilor.

Robert Chioveanu, ANSVSA: Pentru aceste neconformităţi au fost aplicate un număr total de 226 de sancţiuni, deci pentru lunile iulie şi august în valoare totală de 1.870.000 lei.

Tonetele şi rulotele tip fast-food au fost cele mai amendate. Iar asta datorită condiţiilor dezastruoase în care acestea păstrează semipreparatele şi carnea.

Ionuţ Iuşco, DSV Constanţa: Tonetele şi rulotele vând produse foarte puţine. Din cauza asta noi am fost să verificăm în amănunt aceste tonete şi rulote pentru că ele nu sunt racordate la apă, au bazinele lor proprii. 

Pe acelaşi subiect

Inspectorii au sancţionat mizeria din bucătărie

Nici restaurantele nu au fost ocolite de controale. Inspectorii au sancţionat ceea ce turiştii nu văd - mizeria din bucătărie. 

Gabriel Ecobici, ANSVSA: Persoanele care lucrau la nivelul bucătăriilor nu aveau cunoştinţe minine de igienă în marea lor majoritate. Erau bucătari care nu aveau nicio cunoştinţă de igienă, adică intrau în bucătărie fără echipament, cu haniele de stradă.  

Autorităţile sanitare vin, însă, şi cu veşti bune. Este al doilea an la rând în care nu s-au înregistrat suspiciuni sau episoade de toxiinfecţii alimentare care să pună în pericol sănătatea publică. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Amenzi de aproape 2 milioane de lei pe litoralul. Inspectorii au sancţionat condițiile dezastruoase și mizeria din bucătăriile restaurantelor