Antena Meniu Search
x

Video Amplu exerciţiu NATO lângă Galați, cu sute de militari români și americani: "Se trage cu muniție reală de război"

Exerciţiile militare NATO se intensifică în România. În timp ce la baza Mihail Kogălniceanu se antrenează peste 1.200 de soldaţi din mai multe ţări, acum, şi în judeţul Galaţi au loc exerciţii militare, la care participă atât soldaţi români cât şi americani. Antrenamentele se desfăşoară cu muniţie reală, atât ziua, cât şi noaptea.

de Adrian Obreja

la 11.03.2022, 08:22

Vezi și

Din tranșee sau din blindate, militarii români și americani au tras mii de focuri de armă în poligonul din Smârdan, de lângă Galați. Totul face parte dintr-un amplu exercițiu militar al NATO.

Adrian Obreja, reporter Observator: Se trage cu muniție reală de război. Totul se desfășoară după un scenariu fictiv, ofensiv, de anihulare a inamicului. Un scenariu fictiv, dar adaptat unor posibile amenințări la adresa NATO.

În poligonul militar sunt aproximativ 900 de soldati, dintre care peste 700 sunt americani. Tehnica militară românească a intrat pe câmpul de luptă alături de blindatele americane Bradley și Stryker. Americanii care au participat la exerciţul militar sunt pentru prima dată în România. 

Jeffry Kazmi - armata SUA: Exerciţiul e o experienţă grozavă, din care am avut de învăţat. Am avut oportunitatea să lucrăm cu tancurile româneşti, cu soldaţii români, dar şi cu alte elemente din armata SUA. Am învăţat mult în tot acest timp. 

Incidente în timpul exercițiului militar

Exercițiul militar a fost planificat încă din luna decembrie a anului trecut, iar acesta a debutat în primele zile ale lunii martie. Militarii şi-au încheiat misiunea în această dimineaţă şi se vor întoarce curând la baze.

Adrian Costaru - comandan Brigata 9 Mecanizată Mărășești: Obiectivele pe care ni le-am stabilit au fost în primul rând antrenarea liderilor de nivel mic, grupă, pluton şi companie, în procesul de planificare. Creşterea nivelului de interoperabilitate între noi şi militarii americani şi de asemenea verificarea tehnicilor, tacticilor şi procedurilor pe care le avem.

În timpul exercițiului au fost și incidente. Una dintre rachetele pentru deminarea terenului nu s-a detonat prin telecomandă. A fost nevoie să fie detonată manual.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Amplu exerciţiu NATO lângă Galați, cu sute de militari români și americani: "Se trage cu muniție reală de război"