Antena Meniu Search
x

Video Anchetă după ce un copil de 7 ani s-a electrocutat într-un parc din Bistriţa. Firma care s-a ocupat de mentenanţă nu a dorit să discute cazul

Este anchetă după ce un copil de 7 ani s-a electrocutat într-un parc din Bistriţa. Băiatul a căzut ca secerat când a atins un stâlp de iluminat, aflat în gardul care împrejmuiește locul de joacă. În urmă cu câteva zile, acelaşi stâlp fusese defect şi o echipă de muncitori a fost trimisă să rezolve problema.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 25.08.2021, 13:41

Vezi și

Din fericire, starea copilului este stabilă. Acesta se află încă internat la spitalul din Bistriţa pentru că medicii vor să-l mai ţină sub supraveghere. Aceştia spun că a avut mare noroc. Încă nu s-a stabilit cu exactitate ce s-a întâmplat, s-a deschis chiar şi o anchetă. Ancheta vizează doar fapta, cea de vătămare corporală.

Abia după ce vor fi audiaţi toţi martorii se va stabili dacă va fi cercetat sau învinuit cineva. Primăria din Bistriţa are contract de mentenanţă a iluminatului public cu o firmă din Timişoara, însă acea firmă a subcontractat serviciile către o altă firmă din Bistriţa. Vineri, angajaţii au lucrat la acest stâlp. Luni seară când băiatul de 7 ani a atins stâlpul a fost aruncat la pământ.

Băiatul era afară, împreună cu alţi copii, la locul de joacă din faţa blocului. În timp ce zburdau veseli, mai mulţi s-au cocoţat pe gardul care împrejmuieşte locul de joacă, loc în care se afla şi un stâlp de iluminat şi pe care copilul s-ar fi atins. A căzut imediat la pământ, ca secerat. Mai mulţi părinţi care au văzut ce s-a întâmplat au sunat imediat la 112. Medicii sosiţi la faţa locului i-au acordat primul ajutor copilului, după care l-au transportat la spital, alături de mama lui.

Firma care s-a ocupat de mentenanţă nu a oferit un punct de vedere

"Starea copilului este bună. Acesta este conştient şi stabil, rămânând, în continuare, internat, pentru supraveghere", a declarat Florin Lazăr, medic la Spitalul Judeţean Bistriţa. Părinţii băiatului electrocutat sunt revoltaţi. Sunt de părere că cei care au lucrat la stâlp ar fi făcut o improvizaţie, iar aceasta s-ar fi putut dovedi fatală pentru copiii care se joacă zilnic acolo. Reprezentanţii primăriei, însă, au altă variantă.

"E vorba de o intervenţie pe care a făcut-o firma cu care Primăria are contractul de întreţinere a sistemului de iluminat public din Bistriţa. Da, era o întrerupere în zona respectivă şi ei au făcut o intervenţie ca să repare această problemă", a declarat Mihai Ruşti, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistriţa. Până în acest moment, firma care s-a ocupat mentenanţă nu a oferit un punct de vedere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Anchetă după ce un copil de 7 ani s-a electrocutat într-un parc din Bistriţa. Firma care s-a ocupat de mentenanţă nu a dorit să discute cazul