Antena Meniu Search
x

Video Anchetă după incendiul de la Hidrocentrala Porțile de Fier 1. Flăcări de câțiva metri au cuprins un transformator electric; a fost pericol de explozie

A fost pericol de explozie, seara trecută, la Hidrocentrala Porţile de Fier 1 din localitatea Gura Văii, judeţul Mehedinţi. Un transformator electric a fost cuprins de flăcări. Mai mule echipaje de pompieri au sosit de urgenţă pentru a stinge focul. Din fericire nu au existat victime, iar sistemul energetic national nu a avut de suferit. Autorităţile au început o anchetă. 

de Redactia Observator

la 02.02.2024, 08:49

Vezi și

Alarma s-a dat în jurul orei 20.30, când flăcările înalte de câţiva metri au cuprins transformatorul de mare putere aferent hidroagregatului numărul 5. Cantitatea considerabilă de ulei ce se afla în cuva de retenţie a fost şi cea care a alimentat vâlvătaia.  

La faţa locului au ajuns de urgenţă pompierii din Mehedinţi cu patru autospeciale de stingere, dar şi o ambulanţă SMURD, iar în scurt timp au intervenit şi alte 5 autospeciale din judeţele vecine. De teama unei explozii, salvatorii au acţionat iniţial de la distanţă, iar pentru facilitarea intervenţiei au fost oprite centralele adiacente. 

Cristian Stanciu, ISU Mehedinţi: În aproximativ zece minute am ajuns la locul intervenţiei şi am constatat că evenimentul se manifestă cu o flacără violentă şi cu degajări mari de temperatură. După aproximativ o jumătate de oră, incendiul a fost localizat şi lichidat.

Reparaţii în regim de urgenţă, după incendiu

Pe acelaşi subiect

Pompierii au acţionat apoi încă două ore pentru a se asigura că incendiul este lichidat, iar întreaga zonă răcită. Autorităţile au început cercetările. 

Alin Constantin Isuf, prefectul de Mehedinţi: Şi ISU va avea o anchetă proprie şi Inspectoratul Teritorial de Muncă va desfăşura o cercetare şi se vor stabili concluziile, cauzele şi toate celelalte consecinţe care decurg de la acest eveniment. Nu au fost victime. Sistemul energetic national nu a avut de suferit. 

În urma incendiului, societatea de servicii hidroenergetice Porţile de Fier a anunţat că va începe o evaluare a pagubelor, iar reparaţiile vor fi făcute în regim de urgenţă pentru a reda în exploatare unitatea nr 5. 

Dragoş Novac, manager proiect · Hidroelectrica SH Porţile de Fier: Avem piese de rezervă, avem transformatori de rezervă. Sperăm ca întrerupătorul să fie şi el în regulă. Şi atunci interventia va fi de scurta durata. 

Nu e primul incident de acest fel petrecut la Porţile de Fier. În vara anului 2018, un incendiu a cuprins transformatorul de la hidroagregatul nr 4. Atunci, vâlvătaia a fost provocată de o avarie la un dispozitiv de înaltă tensiune. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Anchetă după incendiul de la Hidrocentrala Porțile de Fier 1. Flăcări de câțiva metri au cuprins un transformator electric; a fost pericol de explozie