Video

Răsturnare de situație la spitalul Găești. Ce s-a descoperit, de fapt, în urma anchetei DSP

De Redactia Observator.
Publicat: 06.01.2021, 14:19.
Actualizat: 06.01.2021, 14:49

La Spitalul din Găeşti, managerul unității medicale a anunțat marți că este liber la vaccinare pentru toată lumea. Asta chiar dacă în prima etapă se vaccinează doar cadrele medicale. Ulterior, în urma unei anchete DSP, s-a descoperit că, de fapt, la Găești nu s-a vaccinat nicio persoană în afara celor prevăzute în categoria eligibilă.

Ministrul Sănătăţii a anunţat că va trimite astăzi o echipă în control la Spitalul din Găeşti, iar în paralel Direcţia de Sănătate Publică a deschis o anchetă.

Cadrele medicale de la Găești îl sprijină pe managerul spitalului în decizia de a nu irosi dozele de vaccin. Medicul Laurențiu Belușică a declarat că nu a fost nevoit să vaccineze alte persoane, altele decât cele care sunt prevăzute în această primă etapă, pentru că întreg serul a fost folosit ieri pentru personalul spitalului, așa cum cere lege.

Acea situație la care a ajuns, spune medicul, era una ipotetică și s-ar fi întrebat ce ar fi putut face cu acele seringi cu vaccin în cazul în care ar fi fost personal care nu s-ar fi prezentat așa cum, de altfel, ar fi fost trecut pe respectiva listă de vaccinare. Totul a plecat de la o situație ipotetică.

În urma controlului, cei de la DSP au anunțat că legea și procedura au fost respectate și nu au fost comise greșeli.

„Managerul de la Găeşti a făcut nişte declaraţii nefericite, care nu s-au dovedit reale. Am trimis control astăzi şi nu a fost nicio persoană vaccinată care să nu fie din categoria eligibilă, respectiv personalul medical. Deci, nu a fost nicio problemă. I s-a pus în vedere să respecte protocolul. El a respectat, doar că declaraţia nu a fost conform cu realitatea. Ştie ce are de făcut, i s-a pus în vedere. El a vorbit la modul general, că dacă n-ar fi doritori, mai bine decât să arunce dozele vaccinează pe toată lumea. Nu s-a întâmplat. Nu ştiu acum, dacă nu luam din pripă, ce ar fi făcut mâine, poimâine, dar cel puţin ieri şi astăzi, că de două zile a început vaccinarea în Dâmboviţa, nu s-a vaccinat nici măcar o persoană care să nu facă parte din categoria eligibilă la Găeşti”, a afirmat directorul DSP Dâmboviţa, Sorin Stoica, potrivit G4 Media.

De altfel, și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că a aflat rezultatele anchetei și știe că la spitalul din Dâmbovița s-a respectat procedura.

"La solicitarea Ministerului Sănătăţii, inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa au verificat ieri (marţi - n.r.) modul în care au fost respectate prevederile Strategiei naţionale împotriva COVID-19 privind imunizarea personalului medical în centrul de vaccinare din Spitalul Municipal Găeşti. În urma verificărilor DSP Dâmboviţa s-a constatat că în centrul de la Găeşti au fost vaccinate 55 de persoane, toate din rândul personalului medical", a transmis, miercuri, Ministerul Sănătăţii.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

Moscova ameninţă Kievul că un război ar aduce începutul sfârşitului. Ucraina exclude orice ofensivă, Zelenski s-a dus pe linia frontului
1
Extern • pe 09.04 la 18:51

Conflictul din Donbas este pe punctul de a se transformat într-un război total între Ucraina şi Rusia. Kremlinul a trimis la frontieră cel mai mare număr de trupe din ultimii şapte ani. Moscova ameninţă Kievul că un război ar aduce începutul sfârşitului pentru statului ucrainean. Aliaţii au reacţionat, iar Statele Unite iau în considerarea trimiterea de nave de război în Marea Neagră în următoarele săptămâni pentru a demonstra susţinerea pentru Ucraina din partea NATO.