Antena Meniu Search
x

Video Răsturnare de situație la spitalul Găești. Ce s-a descoperit, de fapt, în urma anchetei DSP

La Spitalul din Găeşti, managerul unității medicale a anunțat marți că este liber la vaccinare pentru toată lumea. Asta chiar dacă în prima etapă se vaccinează doar cadrele medicale. Ulterior, în urma unei anchete DSP, s-a descoperit că, de fapt, la Găești nu s-a vaccinat nicio persoană în afara celor prevăzute în categoria eligibilă.

de Redactia Observator

la 06.01.2021, 14:49

Vezi și
  • DSP a descoperit că la Găești s-a respectat procedura de vaccinare.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Ministrul Sănătăţii a anunţat că va trimite astăzi o echipă în control la Spitalul din Găeşti, iar în paralel Direcţia de Sănătate Publică a deschis o anchetă.

Cadrele medicale de la Găești îl sprijină pe managerul spitalului în decizia de a nu irosi dozele de vaccin. Medicul Laurențiu Belușică a declarat că nu a fost nevoit să vaccineze alte persoane, altele decât cele care sunt prevăzute în această primă etapă, pentru că întreg serul a fost folosit ieri pentru personalul spitalului, așa cum cere lege.

Acea situație la care a ajuns, spune medicul, era una ipotetică și s-ar fi întrebat ce ar fi putut face cu acele seringi cu vaccin în cazul în care ar fi fost personal care nu s-ar fi prezentat așa cum, de altfel, ar fi fost trecut pe respectiva listă de vaccinare. Totul a plecat de la o situație ipotetică.

În urma controlului, cei de la DSP au anunțat că legea și procedura au fost respectate și nu au fost comise greșeli.

„Managerul de la Găeşti a făcut nişte declaraţii nefericite, care nu s-au dovedit reale. Am trimis control astăzi şi nu a fost nicio persoană vaccinată care să nu fie din categoria eligibilă, respectiv personalul medical. Deci, nu a fost nicio problemă. I s-a pus în vedere să respecte protocolul. El a respectat, doar că declaraţia nu a fost conform cu realitatea. Ştie ce are de făcut, i s-a pus în vedere. El a vorbit la modul general, că dacă n-ar fi doritori, mai bine decât să arunce dozele vaccinează pe toată lumea. Nu s-a întâmplat. Nu ştiu acum, dacă nu luam din pripă, ce ar fi făcut mâine, poimâine, dar cel puţin ieri şi astăzi, că de două zile a început vaccinarea în Dâmboviţa, nu s-a vaccinat nici măcar o persoană care să nu facă parte din categoria eligibilă la Găeşti”, a afirmat directorul DSP Dâmboviţa, Sorin Stoica, potrivit G4 Media.

De altfel, și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că a aflat rezultatele anchetei și știe că la spitalul din Dâmbovița s-a respectat procedura. 

"La solicitarea Ministerului Sănătăţii, inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa au verificat ieri (marţi - n.r.) modul în care au fost respectate prevederile Strategiei naţionale împotriva COVID-19 privind imunizarea personalului medical în centrul de vaccinare din Spitalul Municipal Găeşti.  În urma verificărilor DSP Dâmboviţa s-a constatat că în centrul de la Găeşti au fost vaccinate 55 de persoane, toate din rândul personalului medical", a transmis, miercuri, Ministerul Sănătăţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Răsturnare de situație la spitalul Găești. Ce s-a descoperit, de fapt, în urma anchetei DSP