Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Anchetă la spitalul din Zimnicea, unde o asistentă a intrat în comă după noaptea de gardă

După o noapte de gardă, o asistentă de la spitalul din Zimnicea a intrat în comă! A apucat să le spună colegilor că nu se simte bine, apoi s-a prăbuşit. După incident, se face anchetă în spital.

de Redactia Observator

la 31.10.2018 , 21:51

După o noapte de gardă, o asistentă de la spitalul din Zimnicea a intrat în comă! A apucat să le spună colegilor că nu se simte bine, apoi s-a prăbuşit. După incident, se face anchetă în spital.

Cu două ore înainte de schimbarea gărzii, asistentei i s-a făcut rău, în timp ce vorbea cu soţul ei la telefon. Un medic i-a administrat o perfuzie şi a chemat o ambulanţă la 112, când şi-a dat seama că starea colegei lui este foarte gravă. Femeia a fost transferată la Spitalul de Urgenţă din Alexandria.

Valentina Robu, director medical la Spitalul Județean din Alexandria: I s-au facut toate investigatiile necesare, investigatii imagistice, s-a pus diagnosticul de hematom intracerebral si a fost transferata de urgenta la Spitalul de Boli Cerebrovasculare din Capitala. 

Vezi și

Corneliu Toader, neurochirurg la Institutul de Neurologie Bucureşti: Când a ajuns la noi practic creierul era mort. Credem că este o malformaţie vasculară cerebrală. Probabil că dânsa nu a ştiut de ea. 

Asistenta de 43 de ani obişnuia să muncească mult, spun colegii, şi să se sacrificice pentru cei din jur.

Geanina Cone, managerul spitalul orăşenesc Zimnicea: Era un om deosebit, dedicata profesiei, o persoana foarte serioasa. Obligatia noastra este sa intrunim o comisie de cercetare.

Pentru conducerea spitalului din Zimnicea, este un accident de muncă. Sunt tot mai multe cazuri în spitalele din România, după ce mii de medici şi asistente au plecat în ultimii ani să lucreze în străinătate. Personalul medical care a mai rămas în ţară e obligat să facă ore suplimentare, pentru a acoperi golurile.

În urmă cu o săptămână, în Arad, un medic cardiolog a murit, după ce a intrat în gardă. Avea diabet, probleme cardiace şi făcea 10 gărzi pe lună. 

Livia Davidescu, medic oftalmolog: Ganditi-va ca la sase sute de prezentari pe zi la UPU inseamna o prezentare la fiecare 6 minute in care tu trebuie sa examinezi si sa iei decizia terapeutica, este infernal. 

Livia Davidescu e medic în Craiova şi a făcut o listă a colegilor din ţară pe care i-a pierdut, în ultimii 15 ani. A numărat până acum 43. Lista a fost trimisă parlamentarilor, care pot schimba legea, aşa încât gărzile măcar să le fie recunoscute medicilor ca vechime în muncă. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Evenimente » Anchetă la spitalul din Zimnicea, unde o asistentă a intrat în comă după noaptea de gardă