Antena Meniu Search
x

Andreea Moldovan, soluţie pentru stoparea pandemiei: Două săptămâni de carantină națională ar face minuni

Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, susține că o carantină de două săptămâni la nivel național "ar face minuni" pentru stoparea pandemiei. Aceasta a adăugat că înțelege totuşi de ce românii se tem atât de tare de o astfel de măsură.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 07.04.2021, 12:14

Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății
Andreea Moldovan, soluţie pentru stoparea pandemiei - Hepta/Mediafax/Andreea_Alexandru
  • Andreea Moldovan a propus o soluţie pentru stoparea pandemiei
  • Secretarul de stat în Ministerul Sănătății consideră că o carantină naţională de două săptămâni ar fi cea mai bună soluţie

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, consideră că cea mai bună soluţie pentru a opri transmiterea coronavirusului este o carantină naţională de două săptămâni. 

"Perioada de incubație a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul el se poate stopa. Două săptămâni de carantină ar face minuni'', a declarat Andreea Moldovan, potrivit DIGI 24

Decizie grea, cetăţenii se tem de limitări

Aceasta îneţelege totuşi care sunt motivele care îi sperie pe oameni şi care îi fac să nu ia în calcul o astfel de măsură. 

Pe acelaşi subiect

''Carantina sperie ca termen, însă dacă am fi fiecare dintre noi conștienți să evităm acele aglomerații care ne expun clar la un risc, în primul rând pe noi și în al doilea rând pe cei din jurul nostru, lucrurile ar putea fi mult mai ușor manageriate. Am spus și repet, cred că depinde de fiecare dintre noi ca după un an de pandemie să știm ce este bine de făcut și ce nu'', a mai adăugat ea.

Andreea Moldovan susţine că oamenii ar trebui să ştie deja ce au de făcut, în condiţiile în care a trecut deja un an de la izbucnirea pandemiei. 

''Este o decizie dificilă și care ar fi cu siguranță greu acceptată, în primul rând de către populație, pentru că ne e teamă de constrângeri și de limitări și înțeleg asta. În al doilea rând, într-adevăr sunt sectoare care trebuie să funcționeze mai departe. Repet, cred că depinde de fiecare dintre noi, nu trebuie ca niște lucruri să fie impuse, suntem deja la un an de pandemie, nu mai este ceva nou și necunoscut cum era acum un an'', a conchis secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Andreea Moldovan, soluţie pentru stoparea pandemiei: Două săptămâni de carantină națională ar face minuni