Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Fost şef la Investigaţii Criminale, despre cazul Caracal: "Ancheta s-a întrerupt, s-a terminat totul. Nu se poate aşa ceva!" (Video)

Colonelul în rezervă Andrei Banu, fost șef Serviciu Investigații Criminale din cadrul IPJ Prahova, a comentat pentru Observator pe marginea cazului de la Caracal. 

de Veronica Micu

la 01.08.2019 , 15:14

Andrei Banu spune că ce se întâmplă acum, în cazul de la Caracal, este o nebunie Andrei Banu, unul dintre cei mai buni criminaliști ploieșteni, a declarat că oasele descoperite în casa lui Gheorghe Dincă puteau fi arse parţial - Observator

Colonelul în rezervă Andrei Banu, fost șef Serviciu Investigații Criminale din cadrul IPJ Prahova, a comentat pentru Observator pe marginea cazului de la Caracal. 

Andrei Banu, unul dintre cei mai buni criminaliști ploieșteni, a declarat că oasele descoperite de anchetatori în casa lui Gheorghe Dincă, cel care care afirmat că le-a omorât pe Alexandra Măceaşnu şi Luiza Melencu, puteau fi arse parţial.

"Calcinarea integrală nu se putea face. Cert este că, pe baza ADN-ului, s-a stabilit că sunt oase de natură umană, că s-au găsit bijuterii şi obiecte de îmbrăcăminte ale fetei, ceea ce implică prezenţa ei acolo. Ce s-a întâmplat apoi, urmează să se stabilească pe parcursul anchetei", a declarat Andrei Banu pentru Observator. 

Articolul continuă după reclamă

Fostul şef al Serviciului Investigații Criminale din cadrul IPJ Prahova afirmă că ce se întâmplă acum, în cazul de la Caracal, este o nebunie. 

"El (Gheorghe Dincă n.r.) e dus la spital la Jilava, ancheta s-a întrerupt, s-a terminat totul. Nu se poate aşa ceva!", continuă revoltat colonelul în rezervă.

Gheorghe Dincă, profilul unui criminal în serie

Potrivit lui Andrei Banu, Gheroghe Dincă are profilul unui criminal în serie: 

"Este un profil clasic de criminal în serie, cu antecedente medicale, cu psihopatii, cu obsesii, absolut tot. Mă mir cum psihiatrul a pus viza pe făşă că e apt să conducă. E un tip singuratic, abandonat de soţie, de copii, închis în acea casă izolată".

Îm amplul interviu acordat Observator, Andrei Banu a vorbit despre cum putea fi salvată Alexandra, după ce fata a sunat la Serviciul unic de urgenţă, despre şirul de erori comise de anchetatori, reacţia operatorilor 112, dar şi despre faptul că se spun tot felul de minciuni în spaţiul public, din rândul unor aşa-zişi specialişti.

Mai multe detalii, diseară la Observatorul orei 19.00.

Veronica Micu Like

Absolventă a Şcolii Superioare de Jurnalism (SSJ). A început la "Gardianul", ca reporter de investigaţii, apoi s-a alăturat echipei "Jurnalul Naţional", unde a scris mai bine de 11 ani. A urmat site-ul miscareaderezistenta.

Întrebarea zilei
Aţi avut vreodată probleme medicale după ce aţi cumpărat haine de la second hand?
Observator » Evenimente » Fost şef la Investigaţii Criminale, despre cazul Caracal: "Ancheta s-a întrerupt, s-a terminat totul. Nu se poate aşa ceva!" (Video)