Antena Meniu Search
x

Video Andrei Păunescu dă în judecată Rapidul, supărat că imnul compus de tatăl său e folosit în scop comercial: "Vin, tricouri, bijuterii, tot felul de afaceri"

Suntem peste tot acasă... Imnul Rapidului, intonat de mii de ori la meciurile şi evenimentele clubului, ajunge în instanţă. Fiul lui Adrian Păunescu, poetul care a scris versurile pentru echipa din Giuleşti, dă în judecată Rapid pentru că ar fi folosit în scop comercial imnul.

de Redactia Observator

la 22.01.2024, 22:23

Vezi și

Fiul lui Adrian Păunescu este supărat că versurile compuse pentru echipa de suflet a tatălui său au ajuns o afacere. 

  • Andrei Păunescu, fiul lui Adrian Păunescu: Oameni din toată ţara au început să ni se adreseze în ultimul an şi să ne spună am cumpărat vin cu imnul Rapidului pe etichetă, unde nu scrie că e a lui Adrian Păunescu, alţii - am cumpărat tricouri, bijuterii, am mers în trenul cu textul imnului Rapidului, tot felul de afaceri şi noi am fost suprinşi, cei din familie, că nimeni nu ne-a întrebat.

Crede că s-a mers prea departe.

  • Andrei Păunescu, fiul lui Adrian Păunescu: Asocierea lui Adrian Păunescu cu eticheta de alcool şi cu promovarea de pariuri sportive şi cu promovarea de larg consum mi se pare nepotrivită. Toată lumea poate cânta in continuare imnul Rapidului, aşa cum îl cântă şi pe cel al Craiovei, le-a scris fără pretenţii. 
Pe acelaşi subiect

Fostul portar al Rapidului, Ion Manu, a fost de faţă în momentul în care au fost scrise versurile, pe stadionul din Giuleşti.

  • Ion Manu, fost portar Rapid: Îi spune domnului Socaciu, măi Victore, tu ai chitara la tine? Hai măi să facem ceva pentru echipa asta superbă, nu-i păcat? Şi pe o bucată de carton a început să scrie dânsul acolo, toată lumea s-a oprit, ce părere aveţi, mă, nu suntem peste tot acasă aici? Uitaţi-vă ce casă frumoasă avem aici.

Pe 19 august 1979 s-a auzit prima dată pe stadion imnul Rapidului

  • Ion Manu, fost portar Rapid: M-a mirat atitudinea domnului Andrei Păunescu pentru că atunci când s-a compus, copil fiind, era lângă noi, ca să aud acum că vrea drepturi de autor, după 40 de ani şi ceva.

La stadion, acolo unde o sală de conferinţe poartă numele poetului Adrian Păunescu, reprezentanţii Rapidului s-au declarat şi ei uimiţi de decizia lui Andrei Păunescu de a da în judecată clubul.

  • Lucian Ionescu, purtător de cuvânt Rapid: Acele versuri au fost folosite de la bun început, apăreau pe tricouri prin anii '80, le considerăm elemente simbolistice dintr-un tot unitar, apar pe materiale promoţionale destinate fanilor. Constituie o mândrie aceste versuri să apară pe un tricou. E atât de cunoscut că e o blasfemie să-i mai pui numele.

Reprezentanţii Clubului speră să ajungă la o înţelegere cu moştenitorii poetului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Andrei Păunescu dă în judecată Rapidul, supărat că imnul compus de tatăl său e folosit în scop comercial: "Vin, tricouri, bijuterii, tot felul de afaceri"