Antena Meniu Search
x

Video Andrei, românul ucis în Ucraina, înmormântat alături de 21 de colegi soldați. Acasă îl așteptau soția gravidă și o fetiță de 4 ani

Printre morții pe care-i numără războiul din Ucraina stă scris și numele unui român. Andrei Dumbravă, un militar care a jurat să apere țara cu prețul vieții, a fost ucis de prima rachetă lansată de ruși. Acasă îl așteptau o soție însărcinată și fetiță lor de 4 ani. 

de Redactia Observator

la 28.02.2022, 20:42

Vezi și

Român la origine dar cu cetățenie ucraineană, Andrei a ales cariera militară. Iubea meseria asta și, așa cum a jurat, a dat totul pentru țară.

Sergiu, unchiul lui Andrei: A rămas după armată în serviciul militar în unitatea militară cu contract a fost plutonier. E un lux să faci și să-ți placă ce faci, e un lux, puțini oameni în lumea asta sunt să aibă fericirea asta să se trezească dimineața să meargă cu plăcere la muncă.

În momentul în care au apărut primele conflicte în Ucraina, n-a făcut niciun pas înapoi. Spera, totuși, să nu fie nevoit să-și ascundă familia din calea războiului, mai ales că locuia într-un sat, departe de centrele de interes pentru ruși.

Sergiu, unchiul lui Andrei: Spuneam noi că acolo este cel mai sigur că doar în sat ce treabă au să vină rachetele sau să vină tancurile. Și uitați că așa s-a întâmplat. Chiar în sat, primii morți din Ucraina au fost din satul ăsta românesc

Pe acelaşi subiect

Cel mai negru scenariu pentru el s-a adeverit miercuri noaptea, când a fost chemat la unitate. Nu voia să creadă că este ultima dată când își strânge fetița în brațe. Nici ea n-avea să știe că tatăl ei nu se va mai întoarce.

Valeriu, unchiul lui Andrei: La 4 dimineața lor le-au spus că este ceva periculos și trebuie să vină toți la serviciu. La ora 5 dimineața au venit două rachete. Una, prima, a bubuit acolo unde era casa lor, la serviciu, și a doua tot acolo, în același loc.

Andrei urma să devină tată pentru a doua oară

Toți cei douăzeci și doi de soldați din unitate au murit pe loc. Printre ei și Andrei.

Sergiu, unchiul lui Andrei: În urma lui a rămas o soție tânără, o fetiță care în luna mai împlinește 4 ani, a rămas un bebeluș care în două luni trebuie să vină pe lumea asta crudă. Știți, când auzi știri și noutăți despre un război sau despre cineva are moare, e trist. Dar când te atinge pe tine deja simți altfel

În Odesa, în satul în care locuia, Andrei a fost înmormântat alături de cei 21 de soldați uciși de primele rachete lansate de Rusia.

Valeriu, unchiul lui Andrei: Să se oprească până nu e prea târziu. Asta nu o să li se ierte niciodată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Andrei, românul ucis în Ucraina, înmormântat alături de 21 de colegi soldați. Acasă îl așteptau soția gravidă și o fetiță de 4 ani