Antena Meniu Search
x

Video Angajările trucate de la Apele Române, vizate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie

Percheziţii, corupţie şi ape tulburi. Ancheta Recorder privind angajările trucate de la Apele Române a adus procurorii DNA. Omul care a făcut dezvăluirile a declarat, pentru Observator, că directorul de la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad ar fi pus, constant, presiune pentru ca la concursurile de angajare să iasă cine trebuie.

de Redactia Observator

la 11.02.2021, 21:09

Vezi și
  • O chelneriţă fără experienţă ar fi fost angajată pe o funcţie importantă de la Apele Române.
  • Un director din cadrul Apele Române, vizat de ancheta Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

La prima oră a dimineţii, simultan, investigatorii anticorupţie au descins la Administația Bazinală de Apă Prut-Bârlad şi la alte două instituţii. Cercetează modul în care s-au făcut angajări în ultimii ani: "Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, săvârșite în perioada martie 2020-2021. Sunt efectuate percheziții la trei instituții publice situate pe raza județelor Iași și Suceava".

Ancheta a pornit după ce a ieşit la iveală angajarea pe pile a unei chelneriţe fără experienţă pe post de inginer în cadrul companiei. 

Cum în Starea de Alertă au fost suspendate toate concursurile pentru ocuparea funcţiilor publice, era folosit un artificiu. Femeia a fost întâi angajată la Primăria Vatra Moldoviţei, din judeţul Suceava. 

După câteva zile, a fost transferată la ABA Prut Bârlad. Înainte de angajare, a fost intervievată de inginerul Gabriel Mustăţea care nu a vrut să-i dea postul. 

Gabriel Mustăţea, fost director tehnic ABA Prut-Bărlad: I-am explicat că trebuie să dea ENTER, a apăsat ecranul calculatorului.... am lucrat la master, la Master Club, un club. Avea abilităţi pentru casa de marcat. 

După scandal, directorul tehnic Gabriel Mustăţea a rămas şomer. Şefii au decis să-i desfiinţeze postul, dar dezvăluirile despre angajările pe criterii politice continuă. 

Un fost director de la Apele Române a contestat în instanţă pierderea locului de muncă

În 2017, ar fi fost schimbat din funcţia de preşedinte al Comisiei de concurs tocmai pentru că nu ar fi respectat ordinele superiorului său, Petre Avram. 

Gabriel Mustăţea, fost director tehnic ABA Prut-Bărlad: Vorbim despre comisii de concurs. Aici erau solicitările cele mai multe neconforme de la directorul Petru Avram. Invoca, de multe ori, persoane suspuse politic sau chiar din Ministerul Mediului. 

Gabriel Mustăţea a contestat decizia care a dus la pierderea locului de muncă. Chelneriţa fără experienţă în domeniu a demisionat săptămâna trecută. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Angajările trucate de la Apele Române, vizate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie