Antena Meniu Search
x

Angajata la stat, filmată dormind la birou, spune că imaginile sunt de 2 ani şi că era în afara programului. Are un salariu de 7000 de lei plus sporuri

O filmare în care şefa serviciului de producţie din cadrul Teatrului Dramatic "Elvira Godeanu" din Târgu Jiu apare dormind la birou a devenit virală în ultimele zile după ce a ajuns în presa locală. Femeia susține că filmarea fost realizată în urmă cu 2-3 ani și că, în perioada respectivă, muncea și 12-13 ore pe zi. Directoarea instituţiei a spus pentru Observator că nu va lua nicio măsură pentru angajata era de fapt în afara programului. 

de Redactia Observator

la 27.04.2023, 12:14

Vezi și

Femeia, angajata la stat câștigă un salariu de aproximativ 8.000 de lei lunar. Este şefa serviciului de producţie, are un salariu de bază de 7000 de lei şi beneficiază și de spor de condiții vătămătoare de 825 de lei. Directoarea Teatrului Dramatic "Elvira Godeanu" din Târgu Jiu a spus pentru Observator că filmarea este de vara trecută, când ea nu era directoare și că, cel mai probabil, nu va lua nicio măsură faţă de angajată la finalul anchetei.

Potrivit acesteia, angajata teatrului i-a spus că faptele s-au petrecut după serviciu, că făcea ore suplimentare, avea mult de muncă iar în ziua în care a fost filmată aștepta un curier să aducă un colet pentru teatru și obosită fiind a adormit. Angajata s-a apărat spunând că nu obișnuiește să facă asta şi că își terminase munca pe ziua respectivă. Femeia susţine că imaginile publicate reprezintă un atac la persoană.

Cum se apară angajata teatrului din Târgu Jiu, filmată dormind la birou

Într-o reacţie separată, s-a plâns că făcea ore suplimentare după pensionarea unui coleg şi că imaginile în care apare dormind la birou nu sunt nici măcar de vara trecută, ci de acum 2-3 ani: "Filmarea nu este realizată anul trecut, ci în urmă cu 2-3 ani. Am muncit în instituție 12 ore pe zi, dovedite. Nu a fost în timpul serviciului. Eu lucrez după un program cu timp inegal de lucru. Am muncit zi-lumină și nopți-lumină, pentru că nu am mai avut merceolog angajat, după ce s-a pensionat merceologul nostru și nu a mai fost angajat altceva.

Pe acelaşi subiect

Eu plecam cu zeci de milioane de lei cu mine, ca să cumpăr diferite materiale pentru decoruri. Căram zeci de kilograme. Am avut nopți nedormite ca să fac toate documentele cu tot ce se cheltuia pentru fiecare piesă. Urmarea a fost că era să ajung cu mașina cu mama mea și cu fiul meu într-o râpă. M-am plâns, dar degeaba. Mi s-a spus să nu fac scris, că mi se vor da oameni să mă ajute. Frica m-a ținut să nu fac scris. Nu mi s-a permis să trec orele suplimentare de lucru", a declarat angajata teatrului pentru pentru gorjonline.ro.

"Sunt convins că doamna manager al Teatrului Dramatic Elvira Godeanu va analiza situația și că va lua masuri, dacă s-a întâmplat pe timpul mandatului său. Este o situație care pune teatrul într-o lumină nefavorabilă", a comentat şi Gabriel Coica, viceprimarul municipiului Târgu Jiu, potrivit gorjonline.ro.

Câţi angajaţi la stat are România

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în noiembrie 2022, de 1.280.003, iar circa 64% dintre acestea erau în administraţia publică centrală, conform datelor publicate de Ministerul Finanţelor, citate de Agerpres.

Din totalul celor 818.217 de angajaţi din administraţia publică centrală, 602.622 lucrau în instituţii finanţate integral de la bugetul de stat. Cel mai mare număr de posturi ocupate se înregistra la Ministerul Educaţiei, respectiv 294.207, Ministerul Afacerilor Interne - 125.370, Ministerul Apărării Naţionale - 74.276, Ministerul Finanţelor - 24.861 şi Ministerul Sănătăţii -18.270.

Potrivit sursei citate, în instituţiile finanţate integral din bugetul asigurărilor sociale erau ocupate 8.279 de posturi, în cele subvenţionate din bugetul de stat şi din bugetul asigurărilor pentru şomaj un număr de 43.980, în timp ce în instituţiile finanţate integral din venituri proprii erau 163.336 posturi ocupate.

Totodată, în administraţia publică locală lucrau, în noiembrie 2022, 461.786 de persoane, dintre care 281.706 în instituţii finanţate integral din bugetele locale şi 180.080 în instituţii finanţate integral sau parţial din venituri proprii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Angajata la stat, filmată dormind la birou, spune că imaginile sunt de 2 ani şi că era în afara programului. Are un salariu de 7000 de lei plus sporuri