Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Angajata unui IFN ar fi luat mită 21.000 de lei pentru a şterge istoricul negativ din Biroul de Credite pentru 99 de persoane

O femeie care lucra la o instituţie financiară nebancară (IFN) este acuzată de procurori că a primit mită de la un broker de credite pentru a şterge istoricul negativ din Biroul de Credit pentru 99 de persoane, dând astfel posibilitatea persoanelor în cauză de a contracta noi credite.

de Redactia Observator

la 24.10.2024 , 17:09

Angajata unui IFN ar fi luat mită 21.000 de lei pentru a şterge istoricul negativ din Biroul de Credite pentru 99 de persoane Angajata unui IFN ar fi luat mită 21.000 de lei pentru a şterge istoricul negativ din Biroul de Credite pentru 99 de persoane - Profimedia

Femeia - în vârstă de 26 de ani - este acuzată de luare de mită în formă continuată, iar brokerul este cercetat pentru dare de mită.

Câţi bani a primit funcţionara

"În perioada 14.01.2022 - 14.10.2022, în timp ce se afla în municipiul Bucureşti, inculpata (la data faptelor funcţionar în cadrul unei instituţii financiare nebancare) a primit de la inculpat (la data faptelor broker de credite), în 14 ocazii diferite, dar în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, suma totală de 21.100 de lei pentru a efectua acte contrare îndatoririlor sale de serviciu, respectiv ştergerea istoricului negativ din Biroul de Credit pentru 99 de persoane. În consecinţă, la instigarea inculpatului, în repetate rânduri şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpata a descărcat fişierele din evidenţele Biroului de Credit pentru 99 de persoane, le-a falsificat şi le-a reîncărcat în baza de date menţionată, în scopul producerii de consecinţe juridice, respectiv ştergerea istoricului negativ, cu posibilitatea persoanelor în cauză de a contracta ulterior credite, pe care altfel nu le-ar fi putut contracta", a anunţat, joi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Articolul continuă după reclamă

În cauză au fost efectuate trei percheziţii domiciliare în Bucureşti, fiind ridicate mai multe documente, precum şi suma de 35.000 de lei, în vederea indisponibilizării. De asemenea, au fost puse în executare două mandate de aducere pe numele celor doi inculpaţi. Faţă de aceştia a fost luată măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală Generală Anticorupţie - Serviciul Anchete.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Plănuiţi să faceţi cumpărături de Black Friday, în rate?
Observator » Evenimente » Angajata unui IFN ar fi luat mită 21.000 de lei pentru a şterge istoricul negativ din Biroul de Credite pentru 99 de persoane