Antena Meniu Search
x

Curs valutar

11 angajaţi de la centrul de plasament din Ploieşti, reţinuţi după ce au bătut şi înfometat copiii aflaţi în grijă

Coşmarul se repetă pentru copiii centrului de plasament din Ploieşti, chinuiţi chiar de cei care-i aveau în grijă! Noi percheziţii scot la iveală abuzuri grave. 11 angajaţi, educatori, asistente medicale şi îngrijitori au fost reţinuţi.

de Redactia Observator

la 31.10.2018 , 22:10

Coşmarul se repetă pentru copiii centrului de plasament din Ploieşti, chinuiţi chiar de cei care-i aveau în grijă! Noi percheziţii scot la iveală abuzuri grave. 11 angajaţi, educatori, asistente medicale şi îngrijitori au fost reţinuţi. Sunt acuzaţi că au bătut şi ameninţat zeci de copii cu nevoi speciale.

70 de copii sunt internaţi în centrul de plasament Sfântul Andrei din Ploieşti. Majoritatea au dizabilităţi grave, iar unii sunt chiar imobilizaţi la pat. Procurorii spun că minorii erau bătuţi cu cruzime, jigniţi şi ameninţaţi. 15 angajaţi ai centrului au fost audiaţi după o serie de descinderi. 11 au fost şi reţinuţi. 

Viorel Călin, director DGASPC Prahova: La ce s-a ajuns efectiv m-a şocat şi pe mine. Nu m-aş fi aşteptat niciun moment să fie adevărat. Sunt instructori de educaţie, îngrijitori de copii, asistenţi medicali sau infimieri.

Vezi și

Personalul din centru era monitorizat de procurori încă din vară, când o înregistrare şocantă a unei convorbiri dintre două angajate a zguduit instituţia. 

Discuţie între angajatele centrului:

- Când îl prinzi singură…dă-i! Dar dă-i să te ţină minte.

- Am auzit de ăla...

- Cât l-am bătut eu pe ăla… dacă ar şti să spună…

Întâmplările groaznice care se petreceau la centrul Sfântul Andrei din Ploieşti au fost făcute publice pe 12 iunie de către soţul uneia dintre angajate. El a povestit ororile cu care se confruntau micuţii de acolo. 

Copiii nu erau doar loviţi, ci şi înfometaţi. Îngrijitoarele obişnuiau să le fure mâncarea, arată aceeaşi convorbire. 

Nu este nimic adevărat. Totul a fost o înscenare, spune una dintre angajate.

Copiii agresaţi au între 2 şi 18 ani. Pentru că personalul s-a redus în urma reţinerilor, 23 de ingrijitori de la un alt centru au fost detaşaţi aici să asigure turele.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Evenimente » 11 angajaţi de la centrul de plasament din Ploieşti, reţinuţi după ce au bătut şi înfometat copiii aflaţi în grijă