Antena Meniu Search
x

Angajații din Sănătate își cer drepturile în stradă. Cel mai negru scenariu dacă revendicările lor nu vor fi rezolvate

Asistăm la o premieră în România ultimilor ani. Sindicaliştii din Educaţie, Poliţie şi Sănătate ies în stradă simultan. Sute de angajaţi din sănătate protestează la această oră, în Bucureşti. După mai multe zile de grevă japoneză, asistentele şi brancardierii au ieşit în stradă şi cer mărirea salariilor, dar şi deblocarea posturilor din sistem.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 08.06.2023, 13:16

Vezi și

Angajații din Sănătatea protestează, joi, în Piața Victoriei. În cel mai negru scenariu, spun aceștia, vor declanșa greva generală începând cu 1 iulie, ceea ce înseamnă că o treime din activitatea din sistemul de Sănătate ar putea fi blocată. 

Protestatarii vor actualizarea salariilor, cel puțin pentru asistenți și personalul auxiliar, la nivelul salariului din 2023, nu la nivelul celui din 2018. De asemenea vor actualizarea normelor de hrană, dar și actualizarea sporurilor și să nu mai fie raportate aceste drepturi salariale raportate la nivelul anului 2018, așa cum se întâmplă în prezent. 

Mai mult decât atât, vor și deblocarea posturilor din Sănătate, lucru care a și fost anunțat astăzi în ședința de Guvern. Ministrul Rafila a transmis că săptămâna viitoare va fi semnat un memorandum pentru deblocarea a 14.000 de posturi. 

Protestul de astăzi va avea și un  marș, manifestanții vor pleca din Piața Victoriei către Ministerul Muncii și al Sănătății, iar mai apoi către Parlament. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Angajații din Sănătate își cer drepturile în stradă. Cel mai negru scenariu dacă revendicările lor nu vor fi rezolvate